Πρόταση Σ.Σακοράφα για υπηρεσία Τύπου στα δικαστήρια με επικεφαλής εισαγγελέα - Τι απάντησε ο Γ. Οικονόμου

«Το υλικό της δικογραφίας δεν μπορεί να γίνεται φέιγ βολάν» ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 11:32
UPD:11:44
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Τη διάθεση της κυβέρνησης να αξιολογήσει την πρόταση της Η' αντιπροέδρου της Βουλής, Σοφίας Σακοράφα για δημιουργία γραφείου Τύπου στα δικαστήρια, σημείωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Γιάννης Οικονόμου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού το ΜέΡΑ25 με θέμα «αναγκαία Προστασία της κοινωνίας από τον κανιβαλισμό των ΜΜΕ», με αφορμή τη διαχείριση της υπόθεσης του Κολωνού από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Οικονόμου συμφώνησε με την κ. Σακοράφα για την ανάγκη προστασίας της μυστικότητας των ανακριτικών διαδικασιών, λέγοντας ότι «δεν μπορεί το υλικό της δικογραφίας, σε καμιά υπόθεση, πολύ περισσότερο σε υποθέσεις που αφορούν ανήλικους, να είναι φειγ-βολάν στη δημοσία σφαίρα. Είναι κάτι απαράδεκτο».

Η κ. Σακοράφα σημείωσε ότι σε άλλες χώρες, υπάρχουν γραφεία Τύπου στα δικαστήρια, που ανακοινώνουν ότι είναι, και πρέπει να είναι, ανακοινώσιμο. «Προτείνω, να υπάρξει υπηρεσία Τύπου, με επικεφαλής εισαγγελέα-δικαστή, και να δίνεται στον Τύπο ότι πρέπει να μάθει ο κόσμος» είπε η Η' αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σημειώνω με μεγάλη προσοχή τις προτάσεις της κα Σακοράφα «για το πώς πρέπει, από τα δικαστήρια, να διαχειριζόμαστε τα πράγματα. Νομίζω ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, που είναι πιο αρμόδιο, θα αξιολογήσει τη σκέψη σας αυτή» απάντησε ο κ. Οικονόμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή