Λευκορωσία: Καλεί πολίτες για να ελέγξουν την καταλληλότητά τους για στρατιωτική θητεία

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 11:16
UPD:11:32
REUTERS/Vasily Fedosenko
A- A A+

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι άρχισε να καλεί πολίτες για να ελέγξουν την καταλληλότητά τους για στρατιωτική θητεία. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι δεν σχεδιάζει κινητοποίηση κάνοντας λόγο για «ρουτίνα».

«Οι δραστηριότητες εγγραφής και στράτευσης στο στρατό πρόκειται αυστηρά για ρουτίνα και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους», αναφέρεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με το Reuters. 

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες έχουν επανέλθει οι ανησυχίες ότι η Λευκορωσία θα έχει άμεση ανάμειξη στον πόλεμο στην Ουκρανία. Τις ανησυχίες τροφοδότησε η ανακοίνωη ότι Λευκορωσία και Ρωσία αναπτύσσουν κοινή στρατιωτική δύναμη στα δυτικά σύνορα της χώρας και πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις. 

Την τελευταία φορά που οι δυνάμεις των δύο χωρών πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις ήταν τον Φεβρουάριο. Τότε πολλές από αυτές τις ρωσικές δυνάμεις διέσχισαν τα ουκρανικά σύνορα στην πορεία τους προς την ουκρανική πρωτεύουσα.

H ουκρανική πλευρά εκτιμάει, σύμφωνα με το CNN, ότι  η Λευκορωσία δεν έχει έναν ισχυρό στρατό, ωστόσο, είναι εφιαλτικη η προοπτική να γίνουν πέρασμα για τις ρωσικές δυνάμεις για δεύτερη φορά φέτος τα μακρά βόρεια σύνορα της Ουκρανίας. Η Ουκρανία και η Λευκορωσία μοιράζονται σύνορα μήκους 1.000 χιλιομέτρων, μεγάλο μέρος του οποίου είναι αραιοκατοικημένο και καλύπτεται από πυκνό δάσος.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή