Στο Κίεβο ο Ν. Δένδιας - Στα «σκαριά» συναντήσεις με Ζελένσκι και Κουλέμπα

Μήνυμα καταδίκης του αναθεωρητισμού
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 10:00
UPD:13:35
Eurokinissi/Γ.Τ ΥΠΕΞ /EUROKINISSI
A- A A+

Στο Κίεβο έφτασε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναμένεται, εκτός απροόπτου, να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογο του Ντμίτρο Κουλέμπα και να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η τρίτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς έχει ήδη μεταβεί δύο φορές στην Οδησσό, πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό.

Η επίσκεψή του έχει συμβολική σημασία μιας και ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αναμένεται να επαναλάβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών και ότι καταδικάζει τον αναθεωρητισμό, από όπου και εάν προέρχεται. Επίσης, αναμένεται να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για τη στήριξη της κυβέρνησης και του λαού της Ουκρανίας, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές πλαίσιο.

Σε παρέμβασή του, χθες μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, στο 18ο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως «δυστυχώς είμαστε μάρτυρες μίας νέας κλιμάκωσης, η οποία έχει στο επίκεντρό της τον άμαχο πληθυσμό». Πλέον, όπως είπε, το μέτωπο διευρύνεται στο σύνολο της χώρας ενώ «όπως έχουν τονίσει ήδη ηγέτες ανά τον κόσμο ελλοχεύει ο κίνδυνος, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, χρήσης πυρηνικών όπλων».

Υπογράμμισε δε πως η ελληνική θέση παραμένει σταθερή: «Τασσόμαστε υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών. Καταδικάσαμε την παράνομη προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Οποιαδήποτε ανοχή από τη Διεθνή Κοινότητα θα μπορούσε να αποτελέσει ολέθριο προηγούμενο» τόνισε, προσθέτοντας παράλληλα πως βασικό μέλημα παραμένει η προστασία της ελληνικής κοινότητας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή