Συγχαρητήρια ΥΠΕΞ στον νέο υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 21:32
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Θερμά συγχαρητήρια στον Τομπάιας Μπίλστρομ  για τον διορισμό του στη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας, εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, υπογραμμίζει πως προσβλέπει σε περαιτέρω εμβάθυνση των ελληνο-σουηδικών δεσμών και σε στενή συνεργασία σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος των Μετριοπαθών στη Σουηδία, ο Ουλφ Κρίστερσον, εξελέγη χθες όπως αναμενόταν, πρωθυπουργός της χώρας κερδίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία του κοινοβουλίου, με τη στήριξη του ακροδεξιού κόμματος των Δημοκρατών της Σουηδίας (SD).

Ο Κρίστερσον, διόρισε υπουργό Οικονομικών την Ελίζαμπεθ Σβάντεσον και υπουργό Εξωτερικών τον Τομπάιας Μπίλστρομ, αμφότερους στελέχη του κόμματός του, στην κυβέρνηση μειοψηφίας που έχει σχηματίσει.

Επίσης, διόρισε σήμερα την 26χρονη Ρομίνα Πουρμοχταρί νέα υπουργό Κλίματος και Περιβάλλοντος. Η Πουρμοχταρί είναι η νεότερη υπουργός στην ιστορία της χώρας και μία από τους πέντε υπουργούς που προέρχονται από το Φιλελεύθερο Κόμμα στο υπουργικό συμβούλιο που αριθμεί 24 μέλη.

Ο Κρίστερσον θα ηγείται πλέον κυβέρνησης μειοψηφίας, με τη συμμετοχή των Χριστιανοδημοκρατών και των Φιλελεύθερων, έπειτα από τη νίκη του δεξιού/ ακροδεξιού μπλοκ στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή