Πώς απαντά η εγγονή του Μεταξά στον Πλεύρη για τον ναζιστικό χαιρετισμό

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 19:06
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Απάντηση στον Κωνσταντίνο Πλεύρη, που χαιρέτισε ναζιστικά και μάλιστα όχι μία φορά στη δίκη της Χρυσής Αυγής,  θέλησε να δώσει  με ανάρτησή της η Ιωάννα Φωκά, παιδί της μικρότερης κόρης του Ιωάννη Μεταξά, Νανάς, από τον γάμο της με τον γιατρό παθολόγο Ευγένιο Φωκά.

Ο δικηγόρος, παρουσίασε στο δικαστήριο ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την «Εθνική Οργάνωση Νεολαίας» του Μεταξά όπου όλοι χαιρετούσαν ναζιστικά.

"Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της Αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι", είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

 Στην ανάρτησή της στο Facebook, η Ιωάννα Φωκά ανέβασε μια φωτογραφία του παππού της να χαιρετά τα πλήθη με την φράση, «Καλημέρα Ελλάδα! Έτσι χαιρετούσε ο Μεταξάς»   

Πάντως είναι γεγονός ότι το καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά είχε σχέσεις, οικονομικές και πολιτικές, με τη ναζιστική Γερμανία. 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή