Και νέα σύλληψη βασικού μέλους κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 17:27
UPD:17:39
ΕΛΑΣ
A- A A+

Νέο μέλος του κυκλώματος που διακινούσε από την Τουρκία στην Ελλάδα μετανάστες, μετά και την πρόσφατη σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού μέλους του, έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., που εξιχνίασε περίπτωση προώθησης 16 αλλοδαπών από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα κλιμακωτά σε ενδιάμεσα στάδια, στις 13 και 14 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, αφού εξακριβώθηκε η δράση του κυκλώματος, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Βαρυμπόμπης, όπου συνελήφθη βασικό μέλος του κυκλώματος τη στιγμή που προωθούσε με το αυτοκίνητο του τέσσερις αλλοδαπούς που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εισόδου από το ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας - μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα διοργάνωσε πρόσφατα καινούρια παράνομη προώθηση 16 μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα. Οι μετανάστες αρχικά μεταφέρθηκαν από την Κωνσταντινούπολη στην Αδριανούπολη οδικώς και στη συνέχεια μέλη του κυκλώματος τους μετέφεραν σε δασώδη περιοχή του Έβρου.

Από εκεί με τη χρήση πλαστικών λέμβων και αφού τους χώρισαν σε ομάδες διευκόλυναν την παράνομη είσοδό τους σε ελληνικό έδαφος.

Έπειτα, με τη χρήση δύο αυτοκινήτων, μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη όπου διέμειναν σε κατοικίες που διατηρούσε το κύκλωμα. Από εκεί ο εν λόγω κατηγορούμενος παρέλαβε το περασμένο Σάββατο τέσσερις αλλοδαπούς, τη μεταφορά των οποίων ανέλαβε με αυτοκίνητο στην Αθήνα. Εκτός αυτού, ήταν υπεύθυνος να μεριμνήσει και για την περαιτέρω προώθησή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αεροπορικώς.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους αποτελεί το γεγονός ότι η αποπληρωμή των συμμετεχόντων διακινητών στα διάφορα στάδια πραγματοποιούνταν κλιμακωτά. Συγκεκριμένα, όταν ολοκληρώνονταν το εκάστοτε στάδιο της κλιμακωτής προώθησης, το μέλος του κυκλώματος που είχε επιφορτιστεί με την ολοκλήρωσή του, βιντεοσκοπούσε τους μετανάστες και απέστελλε το υλικό σε γραφείο παράνομων συναλλαγών στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να αποδεσμευτεί και καταβληθεί με τη μέθοδο «Hawala» η αμοιβή που τους αναλογεί.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή