Αργολίδα: Χειροπέδες σε εξαμελές κύκλωμα που διακινούσε χασίς σε Ναύπλιο - Άργος

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 16:39
UPD:16:54
astynomia.gr
A- A A+

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Αργολίδας εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, σε συνεργασία με τις Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων (Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ) της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.

Στη διάρκειά της συνελήφθησαν έξι άτομα, όλοι Έλληνες, τέσσερις άνδρες, ηλικίας από 19 έως 51 ετών, και δύο γυναίκες, 42 και 44 ετών, ως μέλη της.

Όπως προέκυψε, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση χασίς στο Ναύπλιο και το Άργος.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκε έρευνα σε αγρόκτημα-οικία του 48χρονου, όπου διέμεναν και οι 19χρονος και 42χρονη, κατά την οποία βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν κάνναβη βάρους 13 κιλών και 427 γραμμαρίων, 38 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,2 μέτρων, σπόροι κάνναβης συνολικού βάρους 2 κιλών και 154 γραμμαρίων, 18 σπόροι κάνναβης, πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ, πυροβόλο όπλο με γεμιστήρα και επτά φυσίγγια, τρία κυνηγετικά όπλα, εννέα πυροκροτητές, επτά μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας, 11,5 μέτρα βραδύκαυστου σχοινιού, 355 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, σε έρευνες σε κατοικία του 51χρονου και της 44χρονης βρέθηκε κάνναβη βάρους-148- γραμμαρίων, ενώ στο σπίτι του 49χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου. Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για τα κατά περίπτωση αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή