Καλίν: Η Ελλάδα δεν μπορεί να παράγει δύναμη από μόνη της. Το κάνει στηριζόμενη στις ΗΠΑ ή την ΕΕ

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 16:37
UPD:16:47
REUTERS/MURAD SEZER
A- A A+

Η Ελλάδα δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις με την Τουρκία για βραχυπρόθεσμα οφέλη, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της τουρκική προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

«Η ελληνική πλευρά είναι αυτή που αυξάνει τις εντάσεις. Είναι η Ελλάδα που πρέπει να λάβει μέτρα για να μειώσει αυτή την ένταση», είπε ο Καλίν, μιλώντας στην τηλεόραση A Haber, όπως αναμεταδίδει η ΕΡΤ.

«Η Ελλάδα παλεύει με τη δύναμη που παίρνει από άλλες χώρες. Αυτό είναι στρατηγικό λάθος. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παράγει δύναμη από μόνη της. Το κάνει στηριζόμενη στις ΗΠΑ ή την ΕΕ», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης είναι αντίθετη με τις διεθνείς συμφωνίες και θα έχει «συνέπειες».

Επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία στοχεύει σε καλές σχέσεις και διάλογο, ο Καλίν σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά σταμάτησε τις διερευνητικές συνομιλίες.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν και ο σύμβουλος της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν συνομίλησαν τηλεφωνικά, δέκα ημέρες μετά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, για τα αμερικανικά F-16 και τα ζητήματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή