Βρετανία: Η Τρας, η πιο αντιδημοφιλής ηγέτιδα «με διαφορά»

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 14:44
UPD:14:45
REUTERS/POOL
A- A A+

Μόλις ένας στους 10 ψηφοφόρους του Ηνωμένου Βασιλείου έχει θετική γνώμη για τη Λιζ Τρας μετά από περίπου έξι εβδομάδες στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, καθιστώντας την ως την πιο αντιδημοφιλή ηγέτιδα «με διαφορά».

Η δημοσκόπηση, στην οποία ερωτήθηκαν 1.724 ενήλικες Βρετανοί στις 14-16 Οκτωβρίου, έδειξε ότι το ποσοστό είχε μειωθεί από 15% πριν από μια εβδομάδα.

Η δημοτικότητα της Τρας, η οποία έγινε πρωθυπουργός στις αρχές Σεπτεμβρίου, μειώνεται μετά από τις τραγελαφικές παλινωδίες και αλλαγές πάνω στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και οδήγησε και στην αποπομπή του Κουάσι Κουάρτενγκ από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Τέσσερις στους πέντε Βρετανούς ενήλικες βλέπουν την Τρας αρνητικά, ενώ το 62% τη θεωρεί «πολύ δυσανάλογη» (για τη θέση). Το 20% των Συντηρητικών ψηφοφόρων του 2019 διατηρούν θετική άποψη γι' αυτήν.

«Η Τρας είναι πλέον κατά κάποιο τρόπο η πιο αντιδημοφιλής ηγέτιδα που έχουμε παρακολουθήσει», δήλωσε σε tweet ο Πάτρικ Εγγλικά, αναπληρωτής διευθυντής στην ομάδα πολιτικής και κοινωνικής έρευνας του YouGov.

Μάλιστα είναι είναι πιο αντιδημοφιλής από τον Μπόρις Τζόνσον, τον προκάτοχό της που παραιτήθηκε μετά από μια σειρά σκανδάλων, και από τους αντιπάλους της για την ηγεσία των Τόρις, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του YouGov.

Η Πένι Μόρντοντ, η επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων που παρενέβη υπέρ της Τρας τη Δευτέρα, κατετάγη στην υψηλότερη θέση μεταξύ των κορυφαίων πολιτιών των Τόρις.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή