Κρεμλίνο: Δεν έχει τελειώσει «ακόμα» η κινητοποίηση

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 14:19
UPD:14:20
EPA/YURI KOCHETKOV
A- A A+

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σχεδιάζει «ακόμα» να τερματίσει τη στρατιωτική κινητοποίηση στη Ρωσία, αν και ορισμένες από τις περιοχές της χώρας ολοκλήρωσαν τη διαδικασία, ανακοίνωσε την Τρίτη το Κρεμλίνο.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει προεδρικό διάταγμα (για τον τερματισμό της κινητοποίησης)», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τα σχόλιά του ήρθαν μία μέρα αφότου ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε το κλείσιμο των στρατολογικών γραφείων της ρωσικής πρωτεύουσας, καθώς εκτίμησε πως η πόλη στρατολόγησε την ποσόστωση που της αναλογούσε για την αποστολή ανδρών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Όπως έχει γίνει γνωστό δεν έχει από τον ίδιο τον Πούτιν, δεν έχει εκπληρωθεί ακόμα ο στόχος των 300.000 που προβλέπονταν να έχουν στρατολογηθεί. 222.000 άνθρωποι από τους 300.000 που προβλέπονταν, έχουν στρατολογηθεί, εκ των οποίων 16.000 βρίσκονται ήδη «στις μονάδες που εμπλέκονται στις μάχες», δήλωσε την Παρασκευή. 

Ως εκ τούτου, ενώ ορισμένες περιοχές έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία, άλλες έχουν μείνει πίσω.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος ηγέτης ανακοίνωσε την μερική επιστράτευση στις 21 Σεπτεμβρίου και την περασμένη εβδομάδα είπε ότι στοχεύει να τερματίσει την εκστρατεία «μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες».

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ορισμένες περιοχές είχαν ήδη εκπληρώσει τους στόχους που είχαν τεθεί. Δεν τις κατονόμσασε, ωστόσο. «Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η διαδικασία της μερικής κινητοποίησης και έχει ολοκληρωθεί σε ορισμένες περιοχές», πρόσθεσε και δεσμεύθηκε ότι οι αρχές δεν θα κινητοποιήσουν περισσότερους ανθρώπους από τον στόχο των 300.000 που έχει θέσει ο Πούτιν. 

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή