Οι εργαζόμενοι της Porsche λαμβάνουν μπόνους έως και 3.000 ευρώ

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 12:36
UPD:12:59
REUTERS/KAI PFAFFENBACH
A- A A+

Μπόνους έως και 3.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο δίνει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Porsche, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη είσοδό της στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, συγκεντρώνοντας το αστρονομικό ποσό των 9,1 δισ. ευρώ στα ταμεία του ομίλου VW.

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι οι 37.000 εργαζόμενοι της αυτοκινητοβιομηχανίας  της Στουτγάρδης θα δουν τα μπόνους που τους αναλογούν στον μισθό του Νοεμβρίου, γράφει η «Stuttgarter Zeitung». Το ποσό θα προσαρμόζεται ανάλογα με τη διάρκεια της υπηρεσίας του κάθε εργαζόμενου.

Το συνολικό κόστος του μπόνους αναμένεται να ξεπεράσει τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Η Porsche κατόρθωσε να πετύχει στα τέλη Σεπτεμβρίου τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή (IPO) στη Γερμανία, αλλά και στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. Συμβολικά, η αυτοκινητοβιομηχανία της Στουτγάρδης εξέδωσε 911 εκατομμύρια μετοχές, που παραπέμπουν στο πλέον εμβληματικό μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, την Porsche 911 Carrera.

Το ποσό που άντλησε η Porsche ήταν το μεγαλύτερο από το 1996 και τη γερμανική IPO από την Telekom.

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, στους επενδυτές περιλαμβάνονται το Κατάρ, που επιδιώκει να αποκτήσει μερίδιο 20% στην Porsche, τα κρατικά επενδυτικά ταμεία της Νορβηγίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίου T. Rowe Price.

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να συγκληθεί έκτακτη συνέλευση μετόχων για την πληρωμή μερίσματος που θα ισοδυναμεί με το 49% των ακαθάριστων εισπράξεων από την πώληση των μετοχών.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή