Tσιτσιπάς: Στη Στοκχόλμη ήταν το πρώτο μεγάλο ορόσημο

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 09:36
UPD:09:38
REUTERS/PAVEL MIKHEYEV
A- A A+

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό της Σουηδίας και μίλησε για την καριέρα του, τον πρόσφατο αποκλεισμό του από το US Open, τις στιγμές που τον έχουν σημαδέψει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όσα θα ήθελε να βελτιώσει ενόψει της συνέχειας.

«Μου είχε δώσει αυτοπεποίθηση και με είχε βοηθήσει να πετύχω πολλές ακόμα νίκες στη συνέχεια ο τίτλος στη Στοκχόλμη. Επίσης μου έδειξε που βρισκόμουν στο ATP Tour, ότι μπορούσα να είμαι διεκδικητής τίτλων, να ανεβώ στην κατάταξη και να πλησιάσω στο όνειρό μου που ήταν πάντα να ανεβώ στο Νο.1 του κόσμου. Αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο ορόσημο, το πρώτο βήμα που με οδήγησε και σε άλλες νίκες που έχω πετύχει μέχρι σήμερα» είπε αρχικά και συνέχισε μιλώντας για την φετινή σεζόν:

«Ήταν ένα κοντράστ συναισθημάτων. Ξεκινώντας από το US Open, όπου έκανα έναν από τους χειρότερους αγώνες στην καριέρα μου, δεν ένιωθα καθόλου ο εαυτός μου στο γήπεδο εκείνη τη μέρα. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες νιώθω πολύ καλά, ήταν μια μεγάλη αλλαγή στον ψυχολογικό τομέα. Επέστρεψε η αγάπη μου για το παιχνίδι, αγαπώ πολύ περισσότερο αυτό που κάνω, νιώθω πιο δεμένος μ' αυτό και πιο χαρούμενος όταν είμαι έξω στο γήπεδο και δουλεύω κάθε μέρα. 

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί είναι το επάγγελμά μου και μου αρέσει αυτή η ψυχοσύνθεση που έχω αυτή τη στιγμή. Ήμουν πιο χαλαρός πριν 3-4 χρόνια. Αυτό πιθανότατα δεν φαίνεται από την τηλεόραση αλλά το νιώθω και το βλέπω εγώ στον εαυτό μου. Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα που θα είχα, ένιωθα ότι ήμουν στο σωστό δρόμο, έκανα τα πράγματα που έπρεπε να κάνω».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις