Οι πελάτες της Amazon στο στόχαστρο των χάκερ

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 17:16
UPD:17:16
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Όπως αναφέρει το Yahoo News, χρήστες της Amazon που διαθέτουν λογαριασμό στην πλατφόρμα προειδοποιούνται για μια νέα απάτη με γραπτά μηνύματα. Οι πελάτες της Amazon ενημέρωσαν ότι λαμβάνουν γραπτά μηνύματα υποτίθεται από την Amazon, τα οποία τους ζητούν να μπουν σε ένα σύνδεσμο για να προστατέψουν τους λογαριασμούς τους μετά από μια υποτιθέμενη απόπειρα σύνδεσης.

Ωστόσο, μόλις συνδεθούν, οι απατεώνες είναι σε θέση να κλέψουν τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών. Οι ειδικοί του οργανισμού για τα δικαιώματα των καταναλωτών “Which?”  καλούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Ο Τζέικ Μουρ, Σύμβουλος Παγκόσμιας Κυβερνοασφάλειας της εταιρείας κυβερνοασφάλειας ESET αναφέρει σχετικά: «Καθώς η Amazon είναι μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες αγορών στον κόσμο, οι εγκληματίες βάζουν στο στόχαστρο πελάτες και μη, στέλνοντας μεγάλο αριθμών μηνυμάτων σε ό,τι τηλεφωνικούς αριθμούς έχουν στα χέρια τους»

 Οι απάτες με γραπτά μηνύματα (smishing) εξακολουθούν να αυξάνονται λόγω των περιορισμένων ελέγχων για επαλήθευση των επικοινωνιών, αλλά και γιατί φαίνεται ότι είναι πολύ εύκολο μέσα από το smishing να πείσει κανείς τους ανθρώπους να εκτελέσουν οδηγίες. Ακολουθώντας συνδέσμους από γραπτά μηνύματα μπορεί να μεταφερθείτε σε μια ιστοσελίδα που μοιάζει αυθεντική. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να είστε πάντα επιφυλακτικοί και να αγνοήσετε ένα τέτοιο γραπτό μήνυμα και αντ΄αυτού να προτιμήσετε την εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στο τηλέφωνό σας ή να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα για να ελέγξετε το λογαριασμό σας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV