Ένοπλες Δυνάμεις: 35.000 νέα «έξυπνα» φωτιστικά και λαμπτήρες Led σε εξωτερικούς χώρους στρατοπέδων

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 15:43
UPD:15:57
ΥΠΕΘΑ
A- A A+

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για την «Ενεργειακή αναβάθμιση του Συστήματος Φωτισμού Εξωτερικών Χώρων των Στρατοπέδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε ολόκληρη τη χώρα», η οποία συνάφθηκε ανάμεσα στην ΑΣΔΥΣ και την εταιρεία «Dasteri Systems» A.E., παρέστη τη Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Παρόντες στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ, ήταν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Χαρδαλιάς, κι ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Η σύμβαση προβλέπει την αντικατάσταση 35.404 φωτιστικών σημείων, με την εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία 35.404 τεμαχίων νέων «έξυπνων» φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου Led, συμπεριλαμβανομένης και της 10ετούς εγγύησης/συντήρησης καλής λειτουργίας από τον ανάδοχο. Τα φωτιστικά θα εγκατασταθούν σε στρατόπεδα των μονάδων ξηράς, ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ και ΚΙΧΝΕ. Μετά την υλοποίηση της αναβάθμισης του συστήματος φωτισμού, το ενεργειακό όφελος για το ΥΠΕΘΑ αναμένεται να ξεπεράσει τις 26.000.000 KWh ετησίως, ενώ το οικονομικό όφελος προβλέπεται να ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η συγκεκριμένη επένδυση δίνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη δυνατότητα για την επίτευξη του στόχου εξοικονόμησης ενέργειας και την πλήρη εναρμόνιση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και εγκυκλίους.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή