Χρυσή Μπάλα: Η μεγάλη βραδιά του Μπενζεμά

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 13:35
UPD:14:37
REUTERS/JUAN MEDINA
A- A A+

Απόψε είναι η βραδιά της Χρυσής Μπάλας, η βραδιά του Καρίμ Μπενζεμά. Στο Théâtre du Châtelet, στο Παρίσι, θα γίνει η τελετή απονομής της Χρυσής Μπάλας 2022 και ο Γάλλος επιθετικός, με τα 15 γκολ στο Champions League και τα 27 στη La Liga, ο οποίος παρέσυρε πέρυσι τη Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη και των δύο τροπαίων, είναι το απόλυτο φαβορί.

Όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport, τα σκήπτρα της Χρυσής Μπάλας θα μπορούσε να του παραδώσει ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο τελευταίος Γάλλος ποδοσφαιριστής που κέρδισε το βραβείο, το 1998.

Το νούμερο «9» της «Βασίλισσας» είναι ο υπ΄ αριθμόν ένα υποψήφιος για να λάβει την πολυπόθητη αναγνώριση, επίσης υπό το φως των νέων κριτηρίων αξιολόγησης που βασίζονται μόνο στη σεζόν 2021-2022 και όχι σε ολόκληρο το ημερολογιακό έτος και δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην ατομική απόδοση από αυτά της ομάδας, που στην περίπτωση του Μπενζεμά είναι και τα δύο εξαιρετικά.

Πίσω από τον Μπενζεμά, οι κύριοι διεκδικητές για το βάθρο είναι οι Σαλάχ και Λεβαντόφσκι: ο Αιγύπτιος τελείωσε την περασμένη σεζόν με 23 γκολ και 14 ασίστ στο πρωτάθλημα, 8 γκολ και 2 νικητήριες πάσες στο Champions League.

Ο νέος φορ της Μπαρτσελόνα, από την πλευρά του, σημείωσε συνολικά 50 γκολ το 2021-22. Αουτσάιντερ για το βάθρο είναι ο Μπαπέ, ο Βινίσιους και ο Μανέ, ενώ πιο πίσω βρίσκονται οι Μόντριτς, Ντε Μπρόινε και Χάαλαντ.

Από τη λίστα των 30 υποψηφίων δεν έχει αποκλειστεί ο Μέσι, αλλά και ο συμπαίκτης του στην Παρί Σεν Ζερμέν, Νεϊμάρ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις