Τα εδάφη που χρειάζεται για να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμη μια ανεξάρτητη Ουκρανία

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 13:16
UPD:13:26
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Κρίσιμα για στρατηγικούς στρατιωτικούς και οικονομικούς λόγους θεωρεί το Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου ορισμένα τμήματα της ουκρανικής επικράτειας που βρίσκονται επί του παρόντος υπό ρωσικό έλεγχο.

Στην τελευταία του έκθεση το think tank σημειώνει ότι κάποια τμήματα της χώρας είναι απαραίτητο να επανέλθουν στον έλεγχο του Κιέβου, για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα μιας ανεξάρτητης Ουκρανίας. «Η Ουκρανία πρέπει να ανακτήσει συγκεκριμένες περιοχές που βρίσκονται επί του παρόντος υπό ρωσική κατοχή για να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια και την οικονομική βιωσιμότητά της», αναφέρεται. 

Όσον αφορά την ενίσχυση της πολεμικής προσπάθειας, το Ινστιτούτο  θεωρεί βασικές τις περιοχές Ζαπορίζια και Χερσώνα. «Η ικανότητα της Ουκρανίας να αμυνθεί έναντι μιας μελλοντικής ρωσικής επίθεσης απαιτεί την απελευθέρωση του μεγαλύτερου μέρους των περιφερειών Χερσώνα και Ζαπορίζια».

Για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας, εκτιμάει ότι απαιτείται η απελευθέρωση της υπόλοιπης περιφέρειας Ζαπορίζια και μεγάλου μέρους των περιφερειών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, «συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον ορισμένων εδαφών που κατέλαβε η Ρωσία το 2014».

Τέλος, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ασφάλεια της Ουκρανίας θα ενισχυόταν ουσιαστικά με την απελευθέρωση της Κριμαίας. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή