Γ. Οικονόμου για γυμνούς μετανάστες: Πρωτοφανείς πρακτικές βαρβαρότητας από την Τουρκία

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 12:53
UPD:13:27
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για «θλιβερό και απάνθρωπο περιστατικό» που «αποδεικνύει ότι συνεχίζεται από την Τουρκία απροκάλυπτα η εργαλειοποίηση μεταναστών με πρωτοφανείς πρακτικές βαρβαρότητας» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερθείς στο θέμα των 92 γυμνών μεταναστών που εντοπίστηκαν στον Έβρο. 

«Η απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά αποτελέι ντροπή για τον πολιτισμό» δήλωσε ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε πως «η ηγεσία της Τουρκίας οφείλει - αντί να κατηγορεί άλλους για όσα αδιανόητα συμβαίνουν στην επικράτειά της - να διερευνήσει το περιστατικό, να τιμωρήσει τους άμεσα εμπλεκόμενους και να τηρεί τις υποχρεώσεις της».

Σημείωσε ακόμη πως ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης έχει ήδη ενημερώσει τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για το ζήτημα, ενώ σχετική επιστολή ενημέωσης στους ευρωπαίους ομολόγους του θα αποστείλει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιέξοδη τακτική των προκλήσεων»

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε πως η Ελλάδα «πάντα επιδιώκει διαύλους επικοινωνίας και θεωρεί ότι είναι καλό να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι». «Έχουμε καλέσει την Τουρκία να αφήσει αυτή την αδιέξοδη τακτική των προκλήσεων και των ύβρεων και να συνειδητοποιήσει ότι με αυτή την τακτική δεν είναι δυνατόν να λυθούν προβλήματα». Όπως είπε, πρέπει να αντιληφθεί η γειτονική χώρα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά ο δρόμος του σεβασμού των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

«Η συζήτηση περί εκλογικού νόμου έχει κλείσει οριστικά»

Ερωτηθείς σχετικά με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξή του ανέφερε πως «θα ήταν πολύ σημαντικό να συμφωνήσουμεμε τα κόμματα να εφαρμόσουμε από τις πρώτες εκλογές το εκλογικό σύστημα των δεύτερων... για να αποφύγουμε την αβεβαιοτηα μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης το 2023» ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε πως «είναι σαφές το τοπίο και ο ορίζοντας με τον οποίο θα πάμε στις επόμενες εκλογές».

«Δεν νόμζω ότι ήταν καμία δηλωση παράκαμψης του Συντάγματος» σχολίασε μετά από σχετική παρατήρηση δημοσιογράφου. «Ο κ. Μηταράκης εξέφρασε μία άποψη. Η συζήτηση περί εκλογικού νόμου έχει κλείσει οριστικά. Πάμε σε εκλογές με την επιλογή της απλής αναλογικής καταρχήν, αυτήν την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ που ναρκοθετεί τη σταθερότητα στη χώρα και αμέσως μετά με τη εκλογή της ενισχυμένης αναλογικής, που θα εδραιώσει και θα δώσει μεγαλύτερη ισχύ στην επιλογή που θα κάνουν οι ψηφοφόροι» υπογράμμισε. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή