Τσίπρας: «Όχι» στην τεχνητή πόλωση με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής

«Το νέο πακέτο Νίμιτς κάνει ένα βήμα προς την εξεύρεση λύσης»
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008 15:23
UPD:16:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Το νέο πακέτο προτάσεων Νίμιτς, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, κάνει ένα βήμα προς την εξεύρεση λύσης, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, υπάρχουν, ωστόσο, σημαντικά ζητήματα τα οποία πρέπει να διαλευκανθούν και η χώρα μας πρέπει να επιμείνει στην διαπραγμάτευση -κυρίως σε ό,τι αφορά το εύρος της χρήσης της ονομασίας.

Σε δηλώσεις του μετά την ενημέρωση που του έγινε από την υπουργό των Εξωτερικών, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η χώρα μας δεν έχει κανένα λόγο να ακολουθήσει τη βιασύνη της απερχόμενης κυβέρνησης Μπους, μιας κυβέρνησης που –όπως σημείωσε- σε τρεις εβδομάδες λήγει η θητεία της.

Αλ. Τσίπρας: Πρέπει να επιμείνουμε στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό

Αλ. Τσίπρας: Πρέπει να επιμείνουμε στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό

«Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε μια ενδεχόμενη τεχνητή αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Σε μια περίοδο κρίσης, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αλλά και σε μια περίοδο που ο δικομματισμός καταρρέει, τα ζητήματα αυτά δεν πρέπει να αποτελέσουν πεδίο τεχνητής πόλωσης και αντιπαράθεσης. Απεναντίας, όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν στο ευαίσθητο θέμα της εξωτερικής πολιτικής να υποδεικνύουν υπευθυνότητα και σταθερότητα στις απόψεις τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή