Basket League: Κανένα πρόβλημα για Παναθηναϊκό και Προμηθέα

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022 19:58
UPD:20:03
INTIME SPORTS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ το Λαύριο με 93-70, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής στη Basket League και σημείωσε την πρώτη νίκη του στη φετινή Α1.

Οι «πράσινοι» απάντησαν στην πίεση των κυανοκίτρινων στο δεύτερο δεκάλεπτο κι από τα μισά της τρίτης περιόδου κι έπειτα, επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους, για να φτάσουν στην τελική επικράτηση.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να αποκτά γρήγορα διψήφιο προβάδισμα (17-6 στο 5'), αλλά το Λαύριο να απαντά άμεσα και να παίρνει κεφάλι στο σκορ πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου (17-18 στο 9').

Σταδιακά όμως, οι γηπεδούχοι βελτίωναν την αμυντική εικόνα τους, γεγονός που τους επέτρεψε να χτίσουν το διψήφιο προβάδισμα του ημιχρόνου, με το +12 (52-40) να αποτελεί παρακαταθήκη νίκης στο ΟΑΚΑ.

Με τον Τζο Γιανγκ να σκοράρει 34 πόντους με 13/13 βολές και 9/18 σουτ εντός πεδιάς και συνολικά τους γηπεδούχους να κυριαρχούν μετά τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, ο Προμηθέας νίκησε στην Πάτρα τον Ιωνικό με 97-84 και διπλασίασε τις νίκες του στη φετινή Λίγκα.

Εκτός του Γιανγκ, «κλειδιά» για την επικράτηση του αχαϊκού συγκροτήματος ήταν τα παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ του (11-8), τα τέσσερα περισσότερα λάθη των φιλοξενούμενων (17-13) και οι 19 πόντοι που πέτυχε η ομάδα της Πάτρας στον αιφνιδιασμό, έναντι 10 του Ιωνικού. 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις