Ο Άμραμπατ λύτρωσε την ΑΕΚ στο φινάλε

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022 18:18
UPD:21:18
INTIME SPORTS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι στην «Αγιά Σοφιά-ΟΠΑΠ Arena» η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νόρντιν Άμραμπατ στο 94' και ενώ σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι η «Ένωση» είχε πέσει πάνω σε έναν φοβερό και τρομερό, Ανδρέα Γιαννιώτη, ο οποίος είχε... κατεβάσει ρολά στο τέρμα των φιλοξενούμενων.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο 5' έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Λιβάι Γκαρσία πλάσαρε άουτ σε ένα μοναδικό τετ α τετ με τον Γιαννιώτη.

Ο Ατρόμητος «απάντησε» στο 12', όταν ο Κιάρτανσον βγήκε μόνος του απέναντι από τον Αθανασιάδη, με τον Έλληνα πορτιέρε της «Ένωσης» να απομακρύνει με τα πόδια. 

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, την κατοχή της μπάλας(64%-36%), με τους φιλοξενούμενους να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις κόντρα επιθέσεις.

Οι «κιτρινόμαυροι» παρά την υπεροχή τους δεν είχαν καθαρό μυαλό στη τελική πάσα και προσπάθεια, με αποτέλεσμα να σπαταλήσουν πολύ καλές προϋποθέσεις για γκολ, παρότι έφταναν με μεγάλη ευκολία και συχνότητα έξω από την αντίπαλη περιοχή.

Ο Πινέδα, ο Αραούχο, ο Γκατσίνοβιτς δεν κατάφεραν να «συνδεθούν» με τα αντίπαλα δίχτυα ενώ οι Περιστεριώτες είχαν ακόμη μία καλή στιγμή με κεφαλιά του Έρλινγκμαρκ που έφυγε άουτ.

Η «Ένωση» συνέχισε να πιέζει και στην έναρξη της επανάληψης, με τον Γιαννιώτη να αποκρούει στο 48' το σουτ του Πινέδα και ένα λεπτό αργότερα να μπλοκάρει την προσπάθεια του Αραούχο. Η ΑΕΚ είχε κλείσει στην περιοχή του τον Ατρόμητο, ο οποίος στο 60' έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με την προβολή του Κιάρτανσον να περνά λίγο άουτ, μετά από σέντρα του Ρομπάιγ.

Στο 61' ο Ρότα από καλή θέση σούταρε πάνω στον πορτιέρε του «αστεριού» ενώ στο 67' ο Γιαννιώτης έδιωξε την κεφαλιά του Μουκουντί με τρομερή επέμβαση. Στη συνέχεια ο Αραούχο σπατάλησε δύο μεγάλες στιγμές ενώ ο Αθανασιάδης στο 78' έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Κλωναρίδη.

Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε λεπτό να πιέζει και στις καθυστερήσεις η υπομονή της δικαιώθηκε. Ο Μαυρομμάτης ανέτρεψε εντός περιοχής τον Μάνταλο, ο Άμραμπατ πήρε πάνω του το πέναλτι και με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 1-0, λυτρώνοντας την ομάδα του.

Μάλιστα, η Ένωση θα μπορούσε να σκοράρει και δεύτερο γκολ αλλά στο 96' ο Γιαννιώτης απέκρουσε το σουτ του Αραούχο και στην συνέχεια ο Λιβάι Γκαρσία σούταρε άουτ.

H AEK κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ της 1-0 και πήρε ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις