Θεοδωρικάκος: Απροσπέλαστα τα σύνορα στον Έβρο - Η Τουρκία να δώσει εξηγήσεις για τους γυμνούς μετανάστες

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022 13:23
UPD:13:45
Υ.ΠΡΟ.ΠΟ.
A- A A+

«Πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από την Τουρκία για τον χειρισμό του μεταναστευτικού. Το προχθεσινό γεγονός, με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο, είναι πράγματι σοκαριστικό. Είναι μία εικόνα απάνθρωπη. Είναι μία συμπεριφορά βάρβαρη, η οποία παραπέμπει στο μεσαίωνα και όχι στον 21ο αιώνα» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί στον «ΣΚΑΪ».

Όπως είπε, οι περισσότεροι από τους 92 παράνομους μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί είναι Αφγανοί αλλά και ορισμένοι Σύριοι. Οι ίδιοι περιέγραψαν στους αξιωματικούς του Frontex ότι στον Έβρο τους μετέφεραν τρία οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

«Στον Έβρο υπάρχει μία καθημερινή απειλή, μέσα από τη βάρβαρη εργαλειοποίηση των παράνομων μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία συστηματικά δημιουργεί πρόβλημα κατά μήκος όλου του ποταμού» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί στρατιωτικά μέσα στα τελευταία 3-3,5 χρόνια, έχει ενισχύσει σε καθοριστικό βαθμό και έχει αναβαθμίσει τις στρατηγικές της συνεργασίες, ιδίως σε απόλυτο βαθμό τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και με τη Γαλλία.

«Εδώ υπάρχει ένας λαός απολύτως ενωμένος, ο οποίος δεν δέχεται καμία συζήτηση που αφορά κυριαρχικά δικαιώματα. Αυτό το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά στην Τουρκία και υπάρχει απόλυτη επαγρύπνηση, ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό οποιασδήποτε συνθήκης» επισήμανε ο υπουργός και συμπλήρωσε:

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, μέρα και νύχτα γνωρίζουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. σε ό,τι αφορά τα σύνορα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο σύνολο των συνόρων μας με την Τουρκία, είναι εκεί και δεν αφήνουν να περάσει τίποτα».

Για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, ο υπουργός δήλωσε: «Όλα στο φως, όλοι οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Δεν πρόκειται ούτε ένα από αυτά τα κτήνη, αν αποδειχτεί η κατηγορία που υπάρχει σε βάρος τους, να γλιτώσει».

Για τους δύο αστυνομικούς που συνελήφθησαν για βιασμό 19χρονης στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ο νόμος είναι νόμος, ισχύει απαρέγκλιτα για όλους. Εάν οι δυο αστυνομικοί έχουν διαπράξει αυτή την αποτρόπαια πράξη, δεν έχουν καμία δουλειά, φυσικά, με την ελληνική αστυνομία, θα φύγουν την ίδια στιγμή… Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, ο σεβασμός του νόμου οφείλει να είναι απόλυτος και πρέπει να είναι απόλυτη και η εφαρμογή του» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή