Basket League: Μίλησαν οι έδρες σε Λιόσια και Καρδίτσα

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 19:44
UPD:19:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟ
A- A A+

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στη φετινή Basket League πέτυχε η ΑΕΚ, που επιβλήθηκε με 83-68 του Απόλλωνα Πάτρας στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Με κορυφαίους τους Μίτσελ (20 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 4 κοψίματα) και ΜακΓκριφ (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) η Ένωση έκανε όσα χρειαζόταν, ενώ η αχαϊκή ομάδα πλήρωσε τα λάθη (16) και το γρήγορο φόρτωμα των ψηλών της με φάουλ.

Το πρόβλημα του Απόλλωνα κοντά στο καλάθι γινόταν ολοένα και μεγαλύτερο προϊόντος του χρόνου, όμως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ξεφύγουν τόσο ώστε να διασφαλίσουν τη νίκη.

Παρά την αστοχία από την περιφέρεια (6/18 τρίποντα στο 30΄), πάντως, η Ένωση μπήκε στην τελευταία περίοδο έχοντας διψήφια διαφορά (55-44) κι έκανε ό, τι έπρεπε να διατηρήσει απόσταση ασφαλείας.

Η Καρδίτσα σημείωσε την πρώτη νίκη της ανώτατη κατηγορία στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της στην Ιστορία, και το έκανε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Μπέιτμον, που είχε χάσει τρεις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, σκόραρε σε «νεκρό χρόνο» πίσω από το κέντρο και έδωσε τη νίκη στους Θεσσαλούς με 59-57 απέναντι στον Κολοσσό. 

Πριν απ΄ αυτό οι φιλοξενούμενοι είχαν βολές στα 2,7΄΄ πριν το τέλος, όμως ο Οζμπορν αστόχησε στη δεύτερη με τον Μπέιτμον να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει με buzzer beater.

Οι γηπεδούχοι χρειάστηκε να επιστρέψουν από το -14 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά και να καλύψουν την μεγάλη αστοχία του πίσω από τα 6,75μ. καθώς τελείωσαν με 5/26 τρίποντα, με το τελευταίο να είναι και το σουτ της νίκης.

Ο Μπέιτμον είχε 20 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Ντελόριερ 11 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Πρίτζετ σκόραρε 12 πόντους.

Για τον Κολοσσό πρώτος σκόρερ ήταν ο Όζμπορν με 16 πόντους (και 9 ριμπάουντ), ο Σταρκς σημείωσε 12 αλλά είχε 6/13 σουτ και 6 λάθη, ενώ 11 πόντους και 6 ριμπάουντ είχε ο Γιαννόπουλος.

 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις