Τουρκία: Τουλάχιστον 25 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 06:49
UPD:06:53
EPA/SELIM BOSTANCI
A- A A+
Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες αγνοούνται από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στη βόρεια Τουρκία, σύμφωνα με τον νεώτερο τραγικό απολογισμό του κυβερνήτη της επαρχίας Μπαρτίν της Μαύρης Θάλασσας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το δυστύχημα οφείλεται πιθανότατα σε έκρηξη αερίου περίπου 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού μίλησε αργά το βράδυ για 49 ανθρακωρύχους παγιδευμένους σε δύο σήραγγες σε βάθος 300  και 350 μέτρων. Την ώρα της έκρηξης στο ορυχείο εργάζονταν 110 άτομα. Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη, 36 ανθρακωρύχοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από το σημείο του ατυχήματος. Το ορυχείο βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Άγκυρας.
 
Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε στο Twitter ότι θα επισκεφθεί σήμερα τον τόπο του δυστυχήματος για να «συντονίσει» τις προσπάθειες διάσωσης, ακυρώνοντας προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ντιγιάρμπακιρ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το σοσιαλδημοκρατικό CHP, δήλωσε ότι οι αρχές αγνόησαν μια έκθεση του 2019 του Ελεγκτικού Συνεδρίου που προειδοποιούσε για κίνδυνο έκρηξης αερίου στο ορυχείο.
 
Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί σοβαρά ατυχήματα σε ορυχεία στην Τουρκία, εν μέρει λόγω κακών κανονισμών ασφαλείας. Το 2014, από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Μανισά στην περιοχή του Αιγαίου έχασαν τη ζωή τους 301 εργαζόμενοι

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή