Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας ΕΣΗΕΑ: «Όχι» στη «χωρίς όρια και φραγμούς δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας»

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 16:26
UPD:16:38
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Η προκλητική και κατ' εξακολούθηση παραβίαση και η έλλειψη σεβασμού στην αντιμετώπιση ενός τραγικού κοινωνικού φαινομένου, που δυστυχώς αφορά ανήλικα παιδιά, στο όνομα της δήθεν "ερευνητικής" δημοσιογραφίας, επιβάλλει εγρήγορση και άμεση δραστική παρέμβαση» τονίζει το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), με αφορμή την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Όπως σημειώνει, παρακολουθεί «με αποτροπιασμό και οργή τον διασυρμό που συντελείται από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» και συμφωνεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στην «καταδίκη τέτοιων απαράδεκτων περιπτώσεων».

Παράλληλα, επισημαίνει πως τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, οφείλουν να εναρμονίζονται με τις αρχές της δεοντολογίας του κλάδου και να απέχουν από κάθε μορφής παραβίασης των προσωπικών δεδομένων. Πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά ανηλίκους.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας «καταδικάζει ανεπιφύλακτα την χωρίς όρια και φραγμούς δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας και ζητά σοβαρότητα, ευθύνη και αυξημένη προσοχή από όλους τους συναδέλφους.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή