Κ. Μητσοτάκης: Η κρίση θα στοιχίσει, δεν θα μας λυγίσει

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κατασκευάσει εθνικούς υπευθύνους και ξεχνάει τον Πούτιν»
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 12:02
UPD:12:37
Ο Πρωθυπουργός

Απάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού», σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

A- A A+

Για μία πρωτοφανή παγκόσμια κρίση πληθωρισμού, που δοκιμάζει πολίτες και επιχειρήσεις και αντιμετωπίζεται με «γενναίες παρεμβάσεις» από την κυβέρνηση, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την ακρίβεια. Άσκησε δε κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον οποίο καταλόγισε προσπάθεια να κατασκευάσει εθνικούς υπευθύνους για την κρίση, ξεχνώντας τον Πούτιν. 

«Δέχτηκα πρόθυμα να απαντήσω στην επίκαιρη ερώτηση για δύο λόγους: Πρώτον γιατί το θέμα είναι η ακρίβεια: το πρώτο θέμα που απασχολεί σήμερα τους Έλληνες πολίτες. Δεύτερον γιατί μου δίνεται μία ευκαιρία να ξεκαθαρίσω αλήθειες και ψέματα, γύρω από τα μέτρα που προωθούνται ως ανάχωμα απέναντι στην πρωτοφανή κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός. 

«Το παράδοξο της συνεδρίασης αυτής είναι πως δεν διαφωνούμε στις διαπιστώσεις. Πράγματι, παρά τις γενναίες παρεμβάσεις, οι λογαριασμοί ρεύματος παραμένουν υψηλοί, η λειτουργία των επιχειρήσεων γίνεται πιο αγχώδης, οι πολίτες δοκιμάζονται και αγωνιούν για τον δύσκολο χειμώνα, που έρχεται. Με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως βλέπουμε διαφορετικά τόσο τις αιτίες όσο και τις απαντήσεις που δίνονται» πρόσθεσε. Σημείωσε μάλιστα πως στο κείμενο μίας σελίδας της επίκαιρης ερώτησης ο κ. Τσίπρας «συμπεριέλαβε τρία αυθαίρετα συμπεράσματα και δύο αμήχανα ερωτήματα, που μαρτυρούν είτε επικίνδυνη άγνοια είτε επικίνδυνες προθέσεις».

«Δεν βρήκατε ούτε μία λέξη να κατονομάσετε τον πρώτο ένοχο της παγκόσμιας αυτής κρίσης πληθωρισμού: τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αν κάποιος δεν γνώριζε τι έχει συμβεί στον κόσμο τους τελευτάιους 8 μήνες και διάβαζε την ερώτησή σας, θα έμενε με την εντύπωση πως η ακρίβεια οφείλεται σε σκοτεινές δυνάμεις, στις οποίες δείχνει ανοχή η κυβέρνηση» τόνισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και συνέχισε: «Περίμενα να παραδεχθείτε πως ο παρολίγον δανειστής σας το 2015 αποτελεί απειλή σήμερα για τη Δημοκρατία».

Παρουσιάζοντας στοιχεία για το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος στα 27 κράτη - μέλη της Ένωσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερα από Ισπανούς και Πορτογάλους, γεγονός που αποδεικνύει ότι το λεγόμενο ιβηρικό μοντέλο  δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα. «Η κρίση θα στοιχίσει, δεν θα μας λυγίσει» διεμήνυσε.

naftemporiki.gr  

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή