Γιώργος Κιμούλης: Άκυρη η απόλυσή του από το ΚΘΒΕ

Θα του καταβληθούν μισθοί και αποζημίωση
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 11:55
UPD:11:55
A- A A+

Άκυρη κρίθηκε πρωτοδίκως η απόλυση του Γιώργου Κιμούλη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ). Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε προσφύγει κατά της απόλυσής του για ηθική και οικονομική βλάβη.

Το δικαστήριο, με το σκεπτικό ότι υπήρχε συμβόλαιο, δικαίωσε τον Γιώργο Κιμούλη, αποφασίζοντας να του δοθούν οι μισθοί που αναλογούν, καθώς και 5.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Ειδικότερα ο κ. Κιμούλης είχε συνυπογράψει συμβόλαιο μαζί με το θέατρο το 2020, και ο ίδιος θα εκτελούσε χρέη σκηνοθέτη, αλλά και ηθοποιού, στο έργο «Ο πατέρας», του Φλοριάν Ζελέρ, με την πρεμιέρα να είναι προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο του 2021. Έπειτα από τις καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά που αφορούσαν λεκτική και σωματική βία στον χώρο εργασίας, το ΚΘΒΕ διέκοψε τη συνεργασία του με τον ηθοποιό.

Τον Ιούλιο του 2022 ο Γιώργος Κιμούλης κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του, Βασίλη Καρπενάρου, μηνύσεις σε βάρος επτά προσώπων, ηθοποιών και γιατρών. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ηθοποιού τους συναδέλφους του τους μήνυσε για ψευδορκία και τους γιατρούς για ψευδές γνωματεύσεις.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV