Ιδού η ισχυρότερη κάμερα στον κόσμο (βίντεο)

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 10:04
SLAC

Αυτή είναι η ισχυρότερη κάμερα στον κόσμο.

A- A A+

Παρουσιάστηκε η ισχυρότερη κάμερα στον κόσμο. Η LSST (Large Synoptic Survey Telescope Camera) κατασκευάζεται στο εθνικό εργαστήριο SLAC των ΗΠΑ. Η κάμερα ζυγίζει τρεις τόνους, ο εμπρόσθιος φακός της έχει πλάτος 1,57 μέτρα και αποτελείται από 189 αισθητήρες CCD που αποδίδουν ανάλυση 3,200 megapixel. Η κάμερα θα τοποθετηθεί στο τηλεσκόπιο Simonyi Survey, του Αστεροσκοπείου Vera C. Rubin που βρίσκεται στην κορυφή του όρους Cerro Pachon στη βόρειο Χιλή.

H κάμερα έχει δυνατότητα καταγραφής εικόνων σε διάφορα φάσματα του φωτός γεγονός που θα επιτρέψει στους επιστήμονες να κάνουν παρατηρήσεις και συλλογή δεδομένων για ορισμένα από τα πιο μυστηριώδη κοσμικά φαινόμενα και δομές όπως η σκοτεινή ύλη και η σκοτεινή ενέργεια.

Η κάμερα μπορεί να καταγράψει περισσότερο από 40 φορές την περιοχή της πανσελήνου στον ουρανό σε μία εικόνα και έχει ικανότητα εντοπισμού διαστημικών αντικειμένων με 100 εκατ. φορές μικρότερη φωτεινότητα από αυτή που μπορεί να εντοπίσει το ανθρώπινο μάτι. Η κάμερα θα μπορεί να καταγράφει ένα τεράστιο όγκο δεδομένων που υπολογίζεται σε 15 terabytes ημερησίως. Η κάμερα αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί στο αστεροσκοπείο της Χιλής τον προσεχή Μάϊο.

NBC BAY AREA

Naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV