Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Καραμανλή στη Μάλτα

Στο Παρίσι αύριο για τη Σύνοδο του Eurogroup
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2008 13:20
UPD:13:22
A- A A+

Ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη Μάλτα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναχώρησε για την Αθήνα στις 09:10 τοπική ώρα (10:10 ώρα Ελλάδος), ενώ αύριο αναμένεται να μεταβεί στο Παρίσι όπου θα συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο των χωρών της Ευρωζώνης.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε ο κ. Καραμανλής με τον Μαλτέζο Ομόλογό του, Λόρενς Γκόνζι, βρέθηκαν η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση και οι τρόποι αντιμετώπισής της, καθώς και η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης

Χθες το βράδυ, ο κ. Καραμανλής παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο κ. Γκόνζι. Ο πρωθυπουργός, στην αντιφώνησή του, αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, και στην ανάγκη περαιτέρω σύσφιξής τους και στενότερης συνεργασίας.

Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, το οποίο, όπως είπε, αγγίζει και τις δυο χώρες, και τόνισε ότι η λαθρομετανάστευση είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται την συντεταγμένη αντιμετώπιση όλης της Ευρώπης, αφού το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις χώρες υποδοχής των παράνομων μεταναστών αλλά επηρεάζει το σύνολο της ΕΕ.

Αναφερόμενος στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, ο κ. Καραμανλής τόνισε την ανάγκη ριζικής αντιμετώπισης του προβλήματος από κυβερνήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ έδωσε έμφαση στην ανάγκη συντεταγμένης και συντονισμένης απάντησης της Ευρώπης στο πρόβλημα που δημιούργησε η κρίση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή