Μ. Φουρθιώτης: 26 μήνες με αναστολή για τις επιθέσεις στο σπίτι του

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 20:14
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
A- A A+

Σε ποινή 26 μηνών με αναστολή καταδίκασε τον Μένιο Φουρθιώτη το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, καθώς τον έκρινε  ένοχο για τις "σκηνοθετημένες" από τον ιδιο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επιθέσεις στο σπίτι του τον Απρίλιο του 2021. 

Συγκεκριμένα , οι δικαστές κατά πλειοψηφία 5-2 τον κήρυξαν ένοχο για τα πλημμελήματα της ηθικής αυτουργίας  κατά συρροή, σε παράνομη οπλοφορία από κοινού και για  ψευδή καταγγελία στις αρχές. 

Αντιθέτως, το δικαστήριο τον αθώωσε για τα αδικήματα της  πρόκλησης και προσφοράς εγκλήματος, εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας εκβίασης, ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη με εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένης φθοράς. 

Στον κατηγορούμενο, οι δικαστές αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του σύννομου προτερου βίου.
 

Ένοχοι οι συγκατηγορούμενοί του για οπλοκατοχή 

Ομόφωνα ένοχοι για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία ένοχοι (6-1) για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ' εξακολούθηση κρίθηκαν οι συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη που συνελήφθησαν μετά την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή και πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών. 

Και οι δύο συγκατηγορούμενοι του Μ. Φουρθιωτη, οι οποίοι είχαν προφυλακιστεί, αποφυλακίζονται, καθώς τους επιβλήθηκε ποινή 32 μηνών και 29 μηνών αντίστοιχα. 

Ομόφωνα αθώος για όλα τα αδικήματα κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε κυρίως αδικήματα σχετικά με κατοχή ναρκωτικών. 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή