Στην τελική ευθεία ο διάλογος για την Ολυμπιακή

Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με το προεδρείο της ΟΣΠΑ τη Δευτέρα
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2008 17:26
A- A A+

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διάλογος μεταξύ του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και των εργαζομένων στην Ολυμπιακή, καθώς ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης συναντάται τη Δευτέρα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), προκειμένου να του παραδώσει ολοκληρωμένο το σχέδιο που αφορά την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Έχοντας ολοκληρώσει το διάλογο με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων, ο κ. Χατζηδάκης αναμένεται να ανακοινώσει την προσεχή εβδομάδα το τελικό σχέδιο αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής, το οποίο εν συνεχεία θα κατατεθεί στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι η ΟΣΠΑ είχε ζητήσει με εξώδικο στο κυβερνών κόμμα και όλους τους αρμόδιους φορείς πλήρη ενημέρωση για όλες τις ενέργειες που ακολούθησε η κυβέρνηση σχετικά με το σχέδιο αποκρατικοποίησης της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες εκδηλώθηκαν διαφωνίες μεταξύ των Σωματείων, σχετικά με το αν θα προσέλθουν ή όχι σε διάλογο με τον υπουργό. Η μεν ΟΣΠΑ απέρριπτε το διάλογο, ωστόσο οι Ενώσεις των Ιπτάμενων Συνοδών-Φροντιστών, οι πιλότοι και οι συμβασιούχοι, προσήλθαν σε αυτόν και συμφώνησαν σε πολλά σημεία με τα όσα προβλέπει για το εργασιακό τους μέλλον, το σχέδιο του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, για τους ιπτάμενους συνοδούς-φροντιστές, ο υπουργός Μεταφορών ικανοποίησε το αίτημα για επιπλέον προσαύξηση 50% των ενσήμων τους, σε όσους έχουν προσληφθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου του 1993. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι αεροσυνοδοί θα προσληφθούν στην ΥΠΑ.

Για τους συμβασιούχους ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε αύξηση του επιδόματος του ΟΑΕΔ κατά 50%, αύξηση του χρόνου καταβολής του επιδόματος από έξι μήνες σε έναν χρόνο και επιδότηση με 30.000 ευρώ για κάθε συμβασιούχο της Ολυμπιακής που θέλει να ανοίξει ατομική επιχείρηση.

Τέλος, για τους πιλότους συμφωνήθηκε η ενίσχυση της σύνταξής τους και η καταβολή επιδόματος μετάβασης, σε άλλη ή στη νέα εταιρεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή