ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο γιος του έχασε τη ζωή του στο Ιράκ, ενώ πέθανε από καρκίνο στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 14:31
UPD:14/10/2022 12:31
A- A A+

Σοβαρότατα ερωτηματικά προκύπτουν πλέον για την κατάσταση της υγείας του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς υπέπεσε σε νέα γκάφα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κολοράντο.

Αυτή τη φορά, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο γιος του Μπο «έχασε τη ζωή του στο Ιράκ», ενώ στην πραγματικότητα, πέθανε από όγκο στον εγκέφαλο τον Μάιο του 2015.

«Απλά φανταστείτε. Το λέω ειλικρινά. Το λέω αυτό ως πατέρας ενός ανθρώπου που έλαβε το Χάλκινο Αστέρι, το Μετάλλιο Διακεκριμένης Υπηρεσίας και που έχασε τη ζωή του στο Ιράκ», ανέφερε εκτός άλλων ο Μπάιντεν.

Ποιος ήταν ο Μπο Μπάιντεν

Ο Μπο Μπάιντεν, ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου, υπηρέτησε πράγματι στο Ιράκ με την Εθνική Φρουρά του Στρατού του Ντέλαγουερ από το 2008-2009, όπου του απονεμήθηκε το Χάλκινο Αστέρι για «ηρωισμό και εξαιρετικά επιτεύγματα».

Ωστόσο, ο Μπο Μπάιντεν πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου στις 30 Μαΐου 2015, στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed στη Bethesda του Μέριλαντ, αντί στο Ιράκ.

Ο γιος του τότε αντιπροέδρου, ο οποίος διετέλεσε και γενικός εισαγγελέας του Ντέλαγουερ, ήταν 46 ετών όταν πέθανε.

Εντούτοις, το 2016, ο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι ο καρκίνος του Μπο, θα μπορούσε να είχε συνδεθεί με τοξικά εγκαύματα από χημικά, στα οποία εκτέθηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας στο Ιράκ και η αναφορά του στο Κολοράντο, ενδέχεται να σχετίζεται με αυτό.

Αναζητούσε... πεθαμένη βουλευτή 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα περίπου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ,στη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο αναζήτησε μεταξύ των παρευρισκομένων την πρώην βουλευτή των Ρεπουμπλικάνων Τζάκι Γουαλόρσκι, που σκοτώθηκε σε τροχαίο στις αρχές Αυγούστου.

«Τζάκι, είσαι εδώ; Πού είναι η Τζάκι;» ρώτησε ο 79χρονος πρόεδρος, σε ομιλία του για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της επισιτιστικής ανασφάλειας. Κοιτώντας προς το ακροατήριο, σχολίασε «Επρόκειτο να είναι εδώ». 

Εβρισε "κατά λάθος" δημοσιογράφο 

Τον περασμένο Γενάρη, ένα μικρόφωνο που έμεινε ανοιχτό, έφερε πολλούς σε δυσάρεστη θέση, όταν ο Τζο Μπάιντεν ακούστηκε σε συνέντευξη Τύπου να βρίζει δημοσιογράφο.

Όταν ο δημοσιογράφος Πήτερ Ντούτσι του Fox News, ρώτησε τον πρόεδρο εάν ο αυξανόμενος πληθωρισμός της χώρας θα είναι πολιτικό βάρος στις εκλογές για το Κογκρέσο το φθινόπωρο, ο Μπάιντεν απάντησε ξεκάθαρα ειρωνικά: «Όχι. Ο πληθωρισμός είναι πλεονέκτημα, περισσότερος πληθωρισμός».

Κούνησε δε το κεφάλι του και κάνοντας μια γκριμάτσα ενόχλησης λέγοντας παράλληλα: «Τι ηλίθιος σκύλας γιος! (Son of a bitch)».

Και κατά του....Πούτιν 

Αντιδράσεις πυροδότησε επίσης τον περασμένο Μάρτιο, η φράση του Αμερικανού προέδρου, ότι ο Πούτιν δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία.

Σε ομιλία του στη Βαρσοβία ο Μπάιντεν είπε χαρακτηριστικά: « Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία», γεγονός που δημιούργησε ερωτήματα για το εάν οι ΗΠΑ σκοπεύουν να προβούν σε κινήσεις με στόχο την πτώση του. 

Η κατά…φαντασίαν χειραψία

Σάλο προκάλεσε τον περασμένο Αύγουστο ένα νέο βίντεο του Τζο Μπάιντεν, που δείχνει να περιμένει μία χειραψία από τον Αμερικανό Γερουσιαστή και ηγέτη της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ.

Κάποιοι μίλησαν τότε για νέα γκάφα του Αμερικανού προέδρου και κάποιοι άλλοι έθεσαν καθαρά θέμα πνευματικής υγείας. Όπως ήταν φυσικό, το βίντεο έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες.

Μ.Β.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή