Εξεταστική: Τίτλοι τέλους εν μέσω διαξιφισμών - Στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα

Η πορισματική πρόταση της Ν.Δ. εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 14:26
UPD:17:05
INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Εν μέσω πυρών από την αντιπολίτευση έπεσε σήμερα η αυλαία των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις. Η πορισματική πρόταση της Ν.Δ. εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ως πόρισμα της Εξεταστικής και επισυνάφθηκαν όλες οι πορισματικές εκθέσεις των υπόλοιπων κομμάτων.

Το πόρισμα, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως απόρρητο, επέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, τα μέλη του προεδρείου της Εξεταστικής, ο πρόεδρος Ιωάννης Κεφαλογιάννης, η αντιπρόεδρος Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου κι ο γραμματέας Ευστάθιος Κωνσταντινίδης.

Αμέσως μετά, η υποβολή του ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και τέθηκε στη διάθεση των βουλευτών προκειμένου να λάβουν γνώση από την Ειδική Γραμματεία του προέδρου της Βουλής. 

Το πόρισμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι η σημερινή ήταν η 10η κατά σειρά κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Εξεταστικής από τη συγκρότησή της. 

Δ. Μαρκόπουλος: Κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Μαρκόπουλος ανέφερε πως «οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος». «Από τις 6 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν έξι εβδομάδες διαρκών εργασιών της εξεταστικής Επιτροπής, 5.000 σελίδων εγγράφων από καταθέσεις από μαρτυρίες και στοιχεία. Για πρώτη φορά στην ιστορία κατέθεσαν τρείς πρώην και ένας νυν διοικητές της ΕΥΠ. Από αυτά τα στοιχεία δεν προέκυψε καμία σύνδεση μεταξύ του Predator και κυβερνητικών υπηρεσιών, πολύ περισσότερο με την ΕΥΠ. Όλες οι επισυνδέσεις ήταν νόμιμες» ανέφερε. «Οι μόνες απαντήσεις που δεν δόθηκαν ήταν οι λόγοι για τους οποίους οι κ.κ. Πιτσιόρλα και Σαγιά παρακολουθούνταν από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα» πρόσθεσε.

Δ. Τζανακόπουλος: Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη θα αποκαλυφθούν

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος των διαδικασιών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας ότι επιχείρησε να μετατρέψει σε εργαλείο συγκάλυψης τις εργασίες της Επιτροπής.

Όπως είπε, «από όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες προκύπτει ότι η ΕΥΠ παρανόμως παρακολουθούσε τόσο τον κ. Ανδρουλάκη όσο και τον κ. Κουκάκη, όχι μόνο με τη διαδικασία της επίσημης επισύνδεσης, αλλά και με αξιοποίηση του παράνομου και κακόβουλου λογισμικού predator. Πρόκειται για παράνομες ενέργειες για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε απλώς γνώση, αλλά βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι τις ενορχήστρωσε». 

Τόνισε ακόμη πως «οι ευθύνες αυτές της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη θα αποκαλυφθούν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων κοινοβουλευτικών μέσων». 

Ευ. Λιακούλη: Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλά να πει

Από την πλευρά της η βουλευτής και εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη μετά το πέρας των εργασιών στηλίτευσε το γεγονός ότι «η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε ακόμα και το πόρισμα να μείνει απόρρητο.

«Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλά να πει γι' αυτό. Οι πολίτες, όμως, οφείλουν τώρα να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν όλους μας» πρόσθεσε. 

Ν. Καραθανασόπουλος: Η κοροϊδία ολοκληρώθηκε

«Η κοροϊδία ολοκληρώθηκε. Έγινε συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών» δήλωσε ο βουλευτής τους ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Όπως ειπε, οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, είναι προκλητική. «Υπάρχουν τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ για τις υποκλοπές αλλά και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη πως «έμεινε στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ και της χώρας μας που επιτρέπουν τις μαζικές και προληπτικές παρακολουθήσεις όλων. Καθώς επίσης και η δράση των κρατικών και παρακρατικών εγχώριων και ξένων μυστικών υπηρεσιών».

«Τα πολιτικά παιχνίδια τα οποία προσπαθούν να αξιοποιήσουν την υπόθεση για την επόμενη ημέρα με στόχο τον εγκλωβισμό συνειδήσεων δεν πρέπει να περάσουν. Η προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι υπόθεση του λαού και δεν πρέπει να την εκχωρήσει σε κανέναν σωτήρα» κατέληξε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή