Δαμασκός: Τουλάχιστον 18 νεκροί και 20 τραυματίες από την έκρηξη σε στρατιωτικό λεωφορείο

Μια από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις των τελευταίων μηνών
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 12:43
UPD:12:51
twitter/levant24
A- A A+

Τουλάχιστον 18 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν σήμερα, όταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε στρατιωτικό λεωφορείο κοντά στην Δαμασκό.

Όπως μετέδωσε το τοπικό δίκτυο Sham FM, η συγκεκριμένη επίθεση εναντίον συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων που δεν βρίσκονται σε ενεργό μέτωπο, είναι μια από τις πιο θανατηφόρες των τελευταίων μηνών, ενώ οι επιθέσεις σε λεωφορεία έχουν αυξηθεί, ειδικά στην περιοχή της Δαμασκού. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση και κανένα σχόλιο από τις συριακές αρχές.

Την ίδια ώρα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ένα παρατηρητήριο πολέμου που μετρά θύματα και καλύπτει τις στρατιωτικές εξελίξεις στη σύγκρουση που διαρκεί 11 χρόνια, δήλωσε ότι 17 στρατιώτες σκοτώθηκαν στην έκρηξη.

Σημειώνεται ότι μια δεκαετία συγκρούσεων στη Συρία, έχει σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ενώ έχει δημιουργήσει καταστροφές στη χώρα.

Εντούτοις, τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα κατάφεραν να ανακαταλάβουν μεγάλο μέρος των εδαφών που είχαν χάσει από τους μαχητές της αντιπολίτευσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή