«Ψηφίζει» Ομπάμα ο Φιντέλ Κάστρο

Διευρύνεται η διαφορά Ομπαμα – Μακέιν σε νέα δημοσκόπηση
Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2008 10:24
A- A A+

Τη σαφή προτίμησή του προς την υποψηφιότητα του Μπαράκ Ομπάμα για την προεδρία των ΗΠΑ εξέφρασε ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, υποστηρίζοντας πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ξεπερνάει σε ευφυΐα τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Τζον Μακέιν.

Είναι «καθαρό θαύμα» το ότι ο Ομπάμα δεν δολοφονήθηκε όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αναφέρει ο Κάστρο σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα cubadebate.cu.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «στις ΗΠΑ υπάρχει ένας βαθύς ρατσισμός και η σκέψη εκατομμυρίων λευκών δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα πως ένα μαύρο πρόσωπο, με τη σύζυγο και τα παιδιά του, κατοικεί στο Λευκό Οίκο, τον οποίο αποκαλούν έτσι: Λευκό».

Αναφερόμενος στον ρεπουμπλικάνο Τζον Μακέιν εκτιμά ότι ο αντίπαλός του τον «ξεπερνά σε ευφυΐα και γαλήνη». «Αυτό που αφθονεί περισσότερο στον Μακέιν είναι τα χρόνια», σημειώνει ο 82χρονος Κάστρο.

Όσον αφορά στην συνυποψήφια του Μακέιν, Σάρα Πέιλιν, ο Κουβανός ηγέτης εμφανίζεται ιδιαίτερα καυστικός, υποστηρίζοντας ότι «δεν ξέρει τίποτε για τίποτε».

Στο μεταξύ, νέα δημοσκόπηση των οργανισμών Reuters/C-SPAN/Zogby που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δίνει στον Μπαράκ Ομπάμα προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων επί του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του στην κούρσα για το Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμπα προηγείται του Μακέιν με 49% έναντι 43% μεταξύ των αμερικανών πολιτών που είναι πιθανό να ψηφίσουν, έχοντας σημειώσει άνοδο σε σχέση με το προβάδισμα των τεσσάρων μονάδων που είχε χθες Σάββατο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή