Τελικά πόσο αθώα μπορεί να είναι τα «φυσικά» κρασιά;

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 11:16
UPD:11:20
A- A A+

 

Τα «φυσικά» κρασιά, έχουν ωφεληθεί από την ιδέα ότι δεν περιέχουν πρόσθετα θειώδη, την χημική ένωση που προκαλεί πονοκεφάλους και hangover, αλλά μια νέα ερευνητική εργασία αμφισβητεί αυτούς τους ισχυρισμούς. Οι ειδικοί του krasiagr.com εξηγούν.

Υπάρχει μια αντίληψη που γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια: ότι είναι η παρουσία θειωδών στο κρασί που προκαλεί πονοκεφάλους και hangover. Υπάρχουν όμως ελάχιστα επιστημονικά στοιχεία για να υποστηρίξουν αυτούς τους ισχυρισμούς, και πράγματι μια ερευνητική εργασία μιας Master of Wine δείχνει ότι στην πραγματικότητα μπορεί να ισχύει το αντίστροφο.

Τι είναι λοιπόν τα θειώδη;
Τα θειώδη, ή διοξείδιο του θείου, είναι χημικές ενώσεις που βρίσκονται φυσικά στη φλούδα των σταφυλιών. Τα θειώδη μπορούν επίσης να προστεθούν σε όλη τη διαδικασία οινοποίησης για να λειτουργήσουν ως συντηρητικό. Όπως επισημαίνει το VinePair, υπάρχει κίνδυνος για όσους έχουν οξύ άσθμα ευαίσθητο στα θειώδη -αν και αυτό αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% του πληθυσμού και μάλιστα ο πονοκέφαλος δεν αναγνωρίζεται μεταξύ των συμπτωμάτων του.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή