Επίσημη επίσκεψη Κ. Παπούλια στο Βιετνάμ

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2008 11:41
A- A A+

Πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι, πραγματοποιεί από σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του προέδρου της χώρας Νγκουέμ Μινχ Τριέτ τον περασμένο Ιούνιο στην Αθήνα.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Παπούλιας θα συναντηθεί εκτός από τον κ. Τριέτ με τον πρωθυπουργό του Βιετνάμ, τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, τον γεν. γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ και το στρατηγό - θρύλο του πολέμου του Βιετνάμ Νγκουέμ Γκιάπ.

Τον κ. Παπούλια συνοδεύουν οι υφυπουργοί Εξωτερικών Πέτρος Δούκας, Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνος Καμένος, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κωνσταντόπουλος και ομάδα επιχειρηματιών.

Ως προς την σημασία του ταξιδιού του κ. Παπούλια, οι δύο πλευρές προσδοκούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων, με επίκεντρο τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την υγεία, το περιβάλλον και τη διαχείριση των υδάτων. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται μάλιστα να υπογραφούν και τέσσερις συμφωνίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή