Τραμπ: Εγκρίθηκε το Truth Social για το Play Store της Google

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 10:32
UPD:10:35
REUTERS/DADO RUVIC
A- A A+

H Google της Alphabet ενέκρινε την εφαρμογή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Truth Social, για διάθεση από το ηλεκτρονικό κατάστημα Google Play Store, όπως δήλωσε την Τετάρτη, ένας εκπρόσωπος της εταιρίας.

Την εφαρμογή διαχειρίζεται η Trump Media & Technology Group (TMTG), ενώ αυτή αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμη από το Play Store, όπως ανακοίνωσε η Google. Η TMTG δεν σχολίασε άμεσα.

Η αναφερόμενη εφαρμογή ενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ και στο Apple App Store τον Φεβρουάριο, ενώ δεν ήταν προηγούμενα διαθέσιμη στο Play Store εξαιτίας μη ικανοποιητικής διαχείρισης του περιεχομένου της, σύμφωνα με τη δήλωση ενός εκπροσώπου της Google τον Αύγουστο. Η Google έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για την Truth Social σχετικά με παραβιάσεις των πολιτικών του Play Store, που απαγορεύουν την ανάρτηση περιεχομένου, όπως απειλές άσκησης φυσικής βίας και εξώθηση σε άσκηση βίας.

Χωρίς την Google και το Apple store, δεν υπάρχει κάποιος άλλος εύκολος τρόπος για τους χρήστες των κινητών τηλεφώνων να κατεβάσουν την Truth Social.

Οι χρήστες των κινητών Android μπορούν να κατεβάσουν εφαρμογές από ανταγωνιστικά ηλεκτρονικά καταστήματα ή απευθείας από μία σελίδα, παρά το γεγονός ότι συχνά η διαδικασία απαιτεί περισσότερα βήματα και άδειες ασφάλειας. Η Truth Social είναι διαθέσιμη από αυτά τα μέσα μολονότι η Google εμπόδισε τη διάθεσή της από το Play Store.

Η Truth Social αποκατέστησε την παρουσία του Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού πέρασε ένας και πλέον χρόνος από την απαγόρευση των αναρτήσεων του από την Twitter, από το Facebook και από το YouTube της Alphabet, μετά την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, αφού ο ίδιος είχε κατηγορηθεί για ανάρτηση μηνυμάτων που καλούσαν σε άσκηση βίας.

Η TMTG δεσμεύτηκε ότι θα προσφέρει «μία εμπειρία με δυνατότητα συμμετοχής και χωρίς λογοκρισία«» μέσω της εφαρμογής Truth Social, απευθυνόμενη σε μία βάση χρηστών που εκφράζει τις απόψεις της για καυτά ζητήματα, όπως το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020, η ανάρτηση των οποίων έχει απορριφθεί από τις πιο σημαντικές τεχνολογικές πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή