Ανοίγουν οι λογαριασμοί του 53χρονου και της οικογένειας της 12χρονης - Μέσω Blindchat εξέδιδε υλικό της

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 19:28
UPD:19:47
INTIME NEWS/ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
A- A A+

Την παρέμβαση του προέδρου της Αρχής κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος προκάλεσε η υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό.

Ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης παρήγγειλε κατεπείγουσα έρευνα για να  ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 53χρονου, αλλά και της οικογένειας της 12χρονης.

Σκοπός της έρευνας είναι να εξακριβωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρηματος.

Εάν εντοπιστούν ύποπτα πόσα, τότε τα χρήματα θα δεσμευτούν και θα σχηματιστεί δικογραφία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μέσω του Blindchat.gr εξέδιδε την 12χρονη ο 53χρονος

Ο 53χρονος παιδοβιαστής φέρεται να είχε φτιάξει προφίλ με το υλικό της 12χρονης, το οποίο διαχειριζόταν ο ίδιος, σε ένα chat γνωριμιών, την ελληνική εφαρμογή Blindchat.gr.  

Ο δράστης είχε δεχτεί, μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, στο οποίο αναρτούσε φωτογραφίες της 12χρονης, 213 τηλεφωνικές κλήσεις από εν δυνάμει πελάτες. Ο 43χρονος που συνελήφθη ήταν ένας από τους βιαστές της και καταχωρημένος στο κινητό της ως «πελάτης».

Το Blindchat δημιουργήθηκε πριν από 9 χρόνια, συγκεκριμένα το 2013, με στόχο την παροχή υπηρεσιών blind date σε εκείνους που επιθυμούν να γνωρίσουν άλλα άτομα χωρίς να αποκαλυφθεί πλήρως η ταυτότητα τους. Πρόκειται για μια online πλατφόρμα για ανώνυμο chat με άντρες και γυναίκες από όλη την Ελλάδα.

Η εν λόγω εφαρμογή διασφαλίζει την ανωνυμία των χρηστών, παρέχοντας παράλληλα την ελευθερία σε αυτούς που συνομιλούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες χωρίς να γνωρίζουν ποιος βρίσκεται στην άλλη πλευρά. Σύμφωνα με την ίδια την ιστοσελίδα, δίνεται παράλληλα η δυνατότητα βιντεοκλήσης αν το θελήσουν οι συνομιλητές.

Η εγγραφή και η δημιουργία λογαριασμού είναι προαιρετική. Μπαίνοντας στην αρχική σελίδα, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν αν επιθυμούν να μιλήσουν με άντρες ή γυναίκες, ενώ στη συνέχεια δηλώνουν τις προτιμήσεις τους σχετικά με την τοποθεσία και την ηλικία των συνομιλητών τους.

Παρά το γεγονός πως η εφαρμογή δεν απαιτεί εγγραφή, ο λογαριασμός στο Blindchat προσφέρει δυνατότητες στους χρήστες, οι οποίοι θα μπορούν να προσθέσουν τους συνομιλητές τους στη λίστα των φίλων τους και να χρησιμοποιούν υπηρεσίες που τους επιτρέπουν βρουν άτομα από πρόσφατες συνομιλίες.

Σχετικά με τη διατήρηση της ασφάλειας και την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών, υπάρχει η δυνατότητα αναφοράς του συνομιλητή, αν ο τελευταίος θεωρείται ότι υπήρξε προσβλητικός ή είπε ψέματα σχετικά με το φύλο και είχε σκοπό εξαπάτησης. Η εφαρμογή εξετάζει τη συμπεριφορά του χρήστη και αν το κρίνει αναγκαίο, τον αποκλείει από το Blindchat.

Η ίδια η εφαρμογή δηλώνει πως απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες. Η εμπλοκή ωστόσο της 12χρονης και η μετατροπή της πλατφόρμας σε ένα μέσο διάδοσης της αποτρόπαιης πράξης του βιασμού δεν επαληθεύουν τους όρους της εφαρμογής.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή