Τουρκία: Aνοιχτή η πόρτα της διπλωματίας στο Ουκρανικό

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 18:53
UPD:19:02
REUTERS/MURAD SEZER
A- A A+

«Θέλουμε να κρατήσουμε την πόρτα της διπλωματίας ανοιχτή, στη σύγκρουση της Ρωσίας με την Ουκρανία, δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει η εφημερίδα Sabah.

«Όσοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πλέον έδαφος για τη διπλωματία,κάνουν λάθος», τόνισε ο Καλίν και πρόσθεσε: «Αντίθετα, η διπλωματία γίνεται ακόμη πιο σημαντική σε καιρούς σαν κι αυτούς, όταν ο πόλεμος μαίνεται, όπως δυστυχώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή».

Την ίδια ώρα ,ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ, δήλωσε ότι το Κρεμλίνο αναμένει από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να υποβάλει στον Βλαντιμίρ Πούτιν συγκεκριμένη πρόταση για μεσολάβηση στη σύγκρουση στην Ουκρανία , κατά τη συνάντησή τους αύριο στο Καζακστάν. «Οι Τούρκοι προτείνουν τη δική τους μεσολάβηση. Εάν υπάρξουν επαφές μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, θέλουν να πραγματοποιηθούν σε τουρκικό έδαφος», δήλωσε ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου.

«Ο Ερντογάν πιθανότατα θα προτείνει κάτι επίσημα», πρόσθεσε ο Ουσάκοφ, σημειώνοντας ότι περιμένει μια «ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συνάντηση» ,μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή