Κρήτη: Πώς δρούσε το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών - Έγκλειστος στις φυλακές Χανίων ο αρχηγός

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 15:48
UPD:15:50
ΕΛΑΣ
A- A A+

Στον τρόπο με τον οποίο δρούσε το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, στου οποίου την αποκάλυψη προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές, αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Ταξίαρχος Νίκος Σπυριδάκης και ο Διοικητής Υποδιεύθυνσης της Ασφάλειας Ηρακλείου Γιώργος Βαρδάκης.

Όπως ειπώθηκε, τον «σκληρό πυρήνα» αποτελούσαν πέντε άτομα, ενώ ο αρχηγός της ομάδας είναι έγκλειστος του καταστήματος κράτησης Χανίων και ήταν ο άνθρωπος που έδινε τις εντολές. Τέσσερα άτομα δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια, αλλά και τη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης, σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο,Λασίθι. Όπως ανέφερε ο κ. Βαρδάκης, συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα και κατηγορούνται ακόμη 12 , με τον αριθμό να ανεβαίνει συνολικά στους 23 εμπλεκόμενους.

Όπως επισημάνθηκε, η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί μια από τις πολύ σημαντικές υποθέσεις για την αστυνομία καθώς « εξιχνιάστηκε όλος ο κορμός, από την καλλιέργεια έως τη διακίνηση» υπογράμμισε ο Διοικητής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, με τον Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο Νίκο Σπυριδάκη , να εξηγεί ότι πρόκειται για μια επιτυχία της αστυνομίας, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στις επιχειρήσεις. «Αυτό μας δίνει περισσότερη δύναμη και πείσμα, για να συνεχίσουμε» συμπλήρωσε ο κ. Σπυριδάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή