Βόλτα στα αξιοθέατα του Ντουμπάι με ιπτάμενο αυτοκίνητο (βίντεο)

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 11:26

Το XPeng X2 υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία πτήσης σε αστικό περιβάλλον.

A- A A+

Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε το XPeng X2, ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο που θα πετά στον ουρανό του Ντουμπάι και θα επιτρέπει στους επιβάτες του να δουν με μοναδικό τρόπο τα αξιοθέατα της ταχύτατα αναπτυσσόμενης πόλης της Μέσης Ανατολής η οποία εξελίσσεται σε ένα φουτουριστικό προορισμό βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Η κινεζική εταιρεία XPeng δημιούργησε αυτό το διθέσιο όχημα που είναι ηλεκτροκίνητο, μπορεί να πετά σε ύψος περίπου χιλίων μέτρων από το έδαφος αλλά αναμένεται να πετά σε ύψος περίπου 100 μέτρων για να μπορούν οι επιβάτες να απολαύσουν την θέα και τα αξιοθέατα.

Το Χ2 θα κινείται με ταχύτητα περίπου 130 χλμ./ώρα αλλά έχει μικρή αυτονομία. Μπορεί να πετά για 35 λεπτά χρονικό διάστημα που είναι μεν μικρό αλλά θεωρείται αρκετό για να κάνει κάποιος επισκέπτης μια βόλτα πάνω από το Ντουμπάι βλέποντας όλα τα βασικά του σημεία και αξιοθέατα. Αναμένεται τα επόμενα μοντέλα του οχήματος να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία. Είναι πιθανό το Χ2 να χρησιμοποιείται για παροχή υπηρεσιών σε έκτακτες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα, για την γρήγορη μεταφορά ενός ασθενή σε νοσοκομείο κ.α.

CNEVPOST

Naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV