Επίσκεψη Φραγκογιάννη στην Κύπρο: Ασφάλεια - σταθερότητα στο επίκεντρο της συζήτησης με τον ΥΠΕΞ

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 10:42
UPD:11:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤ
A- A A+

Η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου και η ανάπτυξη κοινών έργων για την αντιμετώπιση των τρεχουσών προκλήσεων και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας και τη συνεχιζόμενη εμπρηστική ρητορική της Άγκυρας, επιβεβαιώνοντας τη σύμπλευση Ελλάδας και Κύπρου στην αντιμετώπισή τους, με απόλυτο σεβασμό στις αρχές του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο υφυπουργός παρευρέθη ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση «Γε’Νέο Επιχειρείν», που συνδιοργάνωσαν το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το περιοδικό Θεσσαλονίκης Δρώμενα. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν 10 νέοι επιχειρηματίες, οι οποίοι ανέπτυξαν καινοτόμες ιδέες στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας, του εμπορίου, της βιομηχανίας, του πολιτισμού.

Ο κ. Φραγκογιάννης απευθύνθηκε με ενθουσιασμό στους νέους επιχειρηματίες, βραβευθέντες και επίδοξους, συγχαίροντάς τους για την επιτυχία τους και ενθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν τη δραστηριοποίησή τους στον απαιτητικό χώρο του επιχειρείν. Παραπέμποντας στον Αριστοτέλη και την ανάλυσή του για τα συναισθήματα, ήθη και πάθη των νέων, ο υφυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της μεγαλοψυχίας, της ταπεινότητας και της αισιοδοξίας ως βασικών χαρακτηριστικών των νέων, που σε συνδυασμό με την ικανότητα και τη διαρκή προσπάθεια, αποτελούν εγγυημένη συνταγή επιτυχίας.

Ο υφυπουργός είχε επίσης συναντήσεις με επιχειρηματίες, με τους οποίους συζητήθηκαν προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στην Κύπρο.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή