Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, αναλύει τις έρευνες και μας δείχνει ότι το κρέας, ακόμη κι αν είναι βιολογικό, δεν είναι αυτό που νομίζουμε.
Στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, τα βιολογικά προϊόντα, ειδικά σε ορισμένα είδη τροφών, είναι μια καλή και επιθυμητή επιλογή, προκειμένου να έχουμε όσο το δυνατόν μια πιο «καθαρή» τροφή στα χέρια μας. Ισχύει, όμως, το ίδιο και με το βιολογικό κρέας; Ας δούμε τι λένε οι έρευνες.
Ερευνητές εξέτασαν 76 δείγματα διαφορετικών ειδών βιλογικού και συμβατικού κρέατος για 33 διαφορετικές καρκινογόνες ουσίες. Μια μελέτη, μάλιστα, για τον κίνδυνο καρκίνου σε σχέση με την κατανάλωση διαφόρων ειδών κρέατος εκτίμησε την πιθανότητα τόσο μεγάλη, που μετά από αυτό ίσως να μη θέλετε να δίνετε χοιρινό, μοσχάρι ή κοτόπουλο στα παιδιά σας περισσότερες από 5 φορές τον μήνα.
Διαβάστε περισσότερα