Γκρέτα Τούνμπεργκ: Προτιμότερη η πυρηνική ενέργεια από τον λιγνίτη

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 18:24
UPD:18:35
A- A A+

Υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τάχθηκε η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, επισημαίνοντας ότι η πυρηνική ενέργεια είναι προτιμότερη από τον λιγνίτη.

«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι κακή ιδέα να βασιζόμαστε στον λιγνίτη, όσο λειτουργούν ακόμη οι πυρηνικοί σταθμοί. Εφόσον ήδη λειτουργούν, θα ήταν νομίζω λάθος να τους κλείσουμε και να στραφούμε στον λιγνίτη», δήλωσε η κυρία Τούνμπεργκ, σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπάσματος συνέντευξης που παραχώρησε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και θα προβληθεί αύριο.

Τη δήλωση της νεαρής ακτιβίστριας από τη Σουηδία αξιοποίησε αμέσως ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν, του οποίου το κόμμα (FDP) τάσσεται υπέρ της παραμονής σε λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων - τα οποία είχε προγραμματιστεί να κλείσουν οριστικά στο τέλος του έτους. «Ακόμη και η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας των γερμανικών πυρηνικών σταθμών.

Άλλη μια απόδειξη ότι αυτό είναι το σωστό για τη σταθερότητα του δικτύου, τη μείωση της τιμής και την κλιματική ουδετερότητα», έγραψε ο κ. Μπούσμαν στον λογαριασμό του στο Twitter, με το βλέμμα στον «πράσινο» υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος επιμένει ότι οι πυρηνικοί σταθμοί πρέπει να κλείσουν.

Στην ίδια συνέντευξη, η Γκρέτα Τούνμπεργκ επισήμανε ακόμη ότι, αν και κατανοεί την ανάγκη προστασίας των πολιτών από τις υψηλές τιμές ενέργειας, θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσουν οι επενδύσεις σε ορυκτές πηγές, προειδοποιώντας ότι δεν είναι βιώσιμο να μην μπορούμε να δούμε πέρα από έναν χρόνο στο μέλλον.

Η 19χρονη Σουηδή τόνισε επίσης ότι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης δεν πρέπει να αγνοούνται ούτε σε περίοδο πολέμου. «Κάθε πόλεμος είναι μια καταστροφή. Σε πολλά επίπεδα. Αλλά πρέπει να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα», δήλωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή