Έργο ανάπλασης στην Ιερά Οδό από τον δήμο Ελευσίνας

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 18:14
UPD:18:24
Δήμος Αθηναίων
A- A A+

Ένα σημαντικό έργο για την Ελευσίνα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για την ανάπλαση που αφορά τμήμα της Ιεράς Οδού και των δρόμων Ωκεανίδων, Κανελλοπούλου και Παγκάλου, τη σύμβαση της οποίας υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τμήμα από το «Σχέδιο ολοκληρωμένης προσβασιμότητας και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της βαδισιμότητας και του ποδηλάτου στον Δήμο Ελευσίνας, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας». Η μελέτη εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Μελετών και Έργων Αστικών Αναπλάσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελευσίνας.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν χάραξη νέου ποδηλατοδρόμου, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, νέες θέσεις στάθμευσης, κατασκευές κυκλικών κόμβων και νησίδων, διαμόρφωση χώρων πρασίνου, καθώς και αντικατάσταση οδοφωτισμού από led. Στον σχεδιασμό έχουν προβλεφθεί παρεμβάσεις και για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ΑμεΑ.

«Η εξασφάλιση μίας ολοκληρωμένης μελέτης αναπλάσεων από το ΥΠΕΝ είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον δήμο μας, που μάλιστα συνέβη για πρώτη φορά. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τρέξουν έργα που θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα της πόλης και μέσα σε μόλις τρία χρόνια έχουμε προχωρήσει διαδικασίες που κάποτε φάνταζαν ουτοπικές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου και πρόσθεσε: «Αυτά τα έργα χρειάζονται σίγουρα υπομονή, αλλά και τόλμη. Και έχουμε αποδείξει πως τολμάμε όλα όσα δεν κατάφεραν να γίνουν τόσα χρόνια».

Από τη δική του μεριά, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης, τόνισε σχετικά: «Το έργο αυτής της ανάπλασης έρχεται να προστεθεί στα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη στον δήμο μας, όπως της αποκατάστασης των διατηρητέων του IRIS, της ανάπλασης της πλατείας Ηρώων, του έργου αποκατάστασης και ενίσχυσης των αποθηκών του παλαιού Ελαιουργείου, των αγορών και απαλλοτριώσεων χαρακτηρισμένων ακινήτων. Έργα που για δεκαετίες αποτελούσαν ζητούμενο και σήμερα υλοποιούνται». Και κατέληξε: «Όσοι εργαστήκαμε γι' αυτό το αποτέλεσμα, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, γιατί με την ολοκλήρωση των έργων αυτών αλλάζει η φυσιογνωμία της πόλης, αλλά και η καθημερινότητά μας».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή