Το μυστήριο που οδηγεί σε θάνατο τις φάλαινες

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 15:55
UPD:17:05
twitter
A- A A+

Περίπου 240 φάλαινες πιλότοι που ξεβράστηκαν στο νησί Πιτ, στη Νέα Ζηλανδία, στον Νότιο Ειρηνικό, άφησαν την τελευταία τους πνοή, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία προστασίας της φύσης( DOC), της χώρας.

Στο Πιτ μια ομάδα της  DOC δήλωσε μάλιστα ότι η υπηρεσία ανάγκαστηκε να υποβάλει σε ευθανασία κάποια από τα κήτη.

 «Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη, αλλά σε περιπτώσεις σαν κι αυτή, είναι η πιο ανώδυνη επιλογή, γιατί η περιοχή είναι γεμάτη καρχαρίες και ήταν επικίνδυνη μία επιχείρηση διάσωσης», δήλωσε ο Ντέιβ Λάνκιστ, τεχνικός σύμβουλος του Υπουργείου Προστασίας του Περιβάλλοντος της Νέας Ζηλανδίας.

 Η Υπηρεσία Προστασίας της Φύσης στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον έχει σημάνει συναγερμό καθώς λίγες μέρες νωρίτερα είχαν χάσει τη ζωή τους άλλες 215 φάλαινες, που ξεβράστηκαν σε παραλία του κοντινού νησιού Τσέιθαμ.

Ο Ντάρεν Γκρόβερ, επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Project Jonah»,που ασχολείται με τις εγκλωβισμένες φάλαινες, δήλωσε ότι δεν υπήρχαν αρκετοί διασώστες  στην περιοχή για να βοηθήσουν στην ανέλκυση.

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο που οδηγεί τις φάλαινες στις ακτές σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή- ένα μυστήριο  πάντως ανεξήγητο ως σήμερα.

Τα νησιά Πιτ και Τσέιθαμ αποτελούν τμήμα του αρχιπελάγους Τσέιθαμ και βρίσκονται κοντά στη ζώνη σύγκλισης των υποτροπικών και υποανταρκτικών υδάτων, παρέχοντας στις φάλαινες άφθονη θαλάσσια τροφή.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή