Ερντογάν: Εχθρική η συμπεριφορά της Ελλάδας - Να κληθεί σε διάλογο σε διμερή βάση

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 13:06
UPD:13:21
via REUTERS/SPUTNIK
A- A A+

Για εχθρική συμπεριφορά, ως μοχλός άλλων δυνάμεων, κατηγόρησε την Ελλάδα ο τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Απευθυνόμενος δε στην ΕΕ, επανέφερε το αίτημα για διάλογο σε διμερή βάση.

«Είπαμε στην Πράγα ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Σε αυτό το θεμα αναμένουμε από την ΕΕ να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διάλογο σε διμερή βάση, αντί να υποστηρίζει άδικες και παράνομες πρωτοβουλίες» δήλωσε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, σημείωσε ότι με τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που η Τουρκία έκανε με τη Λιβύη, δημιουργήθηκε ένα νέο πεδίο συνεργασίας στην εξόρυξη πετρελαίου και παραγώγων του, εντός της υφαλοκρηπίδας αυτής της Λιβύης.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει συνεχείς και κλιμακούμενες προκλήσεις εκ μέρους της Τουρκίας, υπογραμμίζεται από την ελληνική πλευρά, που αναπτύσσει τις διπλωματικές πρωτοβουλίες της, ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή απόρριψη των παράνομων τουρκικών ενεργειών.

Πηγή: ΕΡΤ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή