Ε.Ε.: Ανησυχία Ολι Ρεν για την κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008 11:47
A- A A+

Ανήσυχη για τις εξελίξεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, επεσήμανε ο Επίτροπος της Ε.Ε, αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, Ολι Ρεν.

Σε συνέντευξή του στην καθημερινή εφημερίδα «Dnevni Avaz», ο κ. Ρεν υπογράμμισε ότι «αυτή η Βοσνία (σ.σ. η Ευρωπαϊκή Ενωση ζητά ισχυρότερους κρατικούς θεσμούς, συνταγματικές και άλλες μεταρρυθμίσεις) δεν έχει καμία ευκαιρία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης», καθιστώντας σαφή την ανάγκη υλοποίησης ενεργειών και δράσεων, ικανών να αλλάξουν την υφιστάμενη κατάσταση και να οδηγήσουν τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στην ευρωπαϊκή «οικογένεια».

Ερωτηθείς εάν η Βοσνία βρίσκεται σε κατάσταση «αποσύνθεσης» ο κ. Ρεν διατύπωσε την εκτίμηση ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην ευρωπαϊκή προοπτική της Κροατίας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Κροατία παρουσιάζει σημαντική πρόοδο στο «πεδίο» των διαπραγματεύσεων. Μάλιστα, ο κ. Ρεν εξέφρασε την ελπίδα ότι η διαδικασία (των ενταξιακών διαπραγματεύσεων) θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2009, εφόσον η Κροατία ολοκληρώσει όλα τα διαπραγματευτικά κεφάλαια για την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή