Ιράν: Η οικογένεια της Μαχσά Αμινί καταγγέλλει ότι δέχεται θανατικές απειλές

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 21:11
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Η οικογένεια της Μαχσά Αμινί - της 22χρονης γυναίκας της οποίας ο θάνατος μετά την σύλληψή της από την «Αστυνομία των Ηθών» έχει πυροδοτήσει διαδηλώσεις σε όλο το Ιράν - ανέφερε ότι έχει δεχτεί απειλές κατά της ζωής, καθώς και προειδοποιήσεις να μην εμπλακούν τα μέλη της στις διαδηλώσεις. 

Η Μαχσά έχει γίνει σύμβολο της ιρανικής καταστολής μετά την σύλληψή της επειδή δεν κάλυπτε «σωστά» τα μαλλιά της με την μαντίλα της. Το πρόσωπό της και η ιστορία της έχουν γίνει γνωστά σε όλο τον κόσμο. 

«Η οικογένειά μας έχει δεχτεί έντονες πιέσεις από τους αξιωματούχους της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ώστε να μην μιλήσουμε σε οργανισμούς που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή σε κανάλια έξω από το Ιράν και να μην ενημερώσουμε κανέναν από το εξωτερικό για τον θάνατό της», επεσήμανε στο BBC ο ξάδερφος της Μαχσά, Erfan Mortezai.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο Erfan, το όνομα Μαχσά είναι το επίσημο ιρανικό όνομα της Zhina, το οοία αναγκάστηκαν οι γονείς της 22χρονης να χρησιμοποιήσουν στα επίσημα έγγραφα, επειδή συγκεκριμένα κουρδικά ονόματα απαγορεύονται στο Ιράν. 

«Η Zhina ήταν ένας κανονικός άνθρωπος. Δεν ήταν πολιτικός», επιμένει ο Erfan. «Το καθεστώς φτιάχνει σενάρια και παραπληροφορεί- λέγοντας ότι η Zhina επικοινωνούσε μαζί μου και την έστελνα πίσω στο Ιράν για να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες, κάτι που στην ουσία είναι εντελώς αβάσιμο». 

Μάλιστα, σημείωσε ότι οι απειλές που έχει δεχτεί η οικογένειά του, τους έχει κάνει να ανησυχούν για την ασφάλειά τους. 

Με πληροφορίες από BBC

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή