Θέσπιση βραβείων σε εταιρείες που ωθούν στον αθλητισμό τους εργαζόμενους

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 16:42
UPD:16:43
A- A A+

Στα πρότυπα των μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού, ελληνικές εταιρείες και φορείς αλλά και διεθνείς εταιρείες με έδρα την Ελλάδα, ωθούν τους εργαζόμενούς τους στον αθλητισμό. Στο πλαίσιο των 10ων Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού συμμετείχαν εργαζόμενοι από σχεδόν 60 εταιρείες, φορείς και οργανισμούς.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Ο Εργασιακός Αθλητισμός στην Ελλάδα. Προοπτικές και οφέλη για Εργαζόμενους, Επιχειρήσεις και Οργανισμούς», όπου ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού, Γκουρβάν Χιούζ, αναφέρθηκε στο «Workplace Active Certificate».

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας παρουσιάστηκε η δράση και ο σκοπός του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας αλλά και οι αθλητικές δραστηριότητές του.

Η αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητικού Τουρισμού και Δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Στυλιανή Κορμικιάρη, μίλησε με θέμα «Η Εθνική Πολιτική στον Εργασιακό Αθλητισμό» ενώ, για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις εταιρειών και εκπροσώπων φορέων που έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη του Εργασιακού Αθλητισμού στην Ελλάδα. 

Κατά τη διάρκεια των αγώνων, εκατοντάδες εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε 16 ατομικά και ομαδικά αθλήματα, να αθληθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να ζήσουν στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει. Το κίνημα του εργασιακού αθλητισμού, χρόνο με τον χρόνο, γιγαντώνεται και στη χώρα μας.

Μεγάλο ρόλο ως προς αυτό έπαιξαν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού που διεξήχθησαν το 2021 στην Αθήνα. Η Ελλάδα και ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας διεκδίκησαν και ανέλαβαν να διοργανώσουν τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού του 2027. 

Από τις 24 Οκτωβρίου 2022 έως τις 16 Μαρτίου 2023 θα διεξαχθεί το Company Soccer Champions League 6Χ6. Τον Μάιο του 2023 θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη οι Αγώνες Εργασιακού αθλητισμού Βορείου Ελλάδας, ενώ τον Ιούνιο του 2023 θα διοργανωθεί αποστολή για το Μπορντό της Γαλλίας, όπου θα γίνουν οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού. 

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας μέσα από ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές δράσεις στο πλαίσιο τους εργασιακού περιβάλλοντος. Αποτελεί ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού και της αντίστοιχης παγκόσμιας και λειτουργεί στην Ελλάδα υπό την αιγίδα τους.

 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις